Hogyan lehet az erőszakos, sunyi emberek ellen eredményesen fellépni?
Következő az eset: Egyetemi csoportmunka, ahol a végső pontszámot a csoport tetszés szerint feloszthatja a tagjai között. Két srác (egyik én), és két lány van a csoportban. A két srác szépen kidolgozza az ő részét, a két lány letojja, alig csinálnak valamit, mézes-mázasan kérik a két srácot, hogy csinálják meg a részüket, amire nemleges választ kapnak. A prezentáció órájáról 20 percet késnek, és a részüket sok hibával adják elő, aki végignézi, az láthatja, hogy 5 percet nem foglalkoztak vele.
A pontfelosztásnál mondtam, hogy én pár pontot elkérnék tőlük, mire nekem estek, hogy szánalmas vagyok, hogy képzelem, **** vagyok stb. A Tanárnő csak egységes véleményt fogad el. Ha pedig lemennék én is erre az alpári stílusra, magamat égetném. A másik srác kiosztotta őket, de megmondta, hogy őneki nem ér annyit az a pár pont, hogy ekkora vitába beszálljon. Erre én is mondtam, hogy nem vagyok hajlando lealacsonyodni erre a szintre, és kapjon mindenki ugyanannyi pontot.
Hogyan lehetne ilyenkor érvényesíteni a te álláspontodat úgy, hogy nem mész le az ő szintjükre, de mégis kiállsz magadért? Volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata életében? Hogyan érdemes ezt kezelni? Ha rájuk hagyom, bennem marad a tüske, hogy nem igaz, hogy a mai világban elég, ha valaki erőszakosan veri az aztalt a semmire.
Köszönöm a válaszokat előre is
Gondolatban én is eljátszottam ezzel, de valami olyan technika kéne ami ennél kifinomultabb.
A való életben a munkhelyeken is annyi ilyen szemét ember van, biztos mindenkinek volt már hasonló tapasztalata. Kíváncsi vagyok, ti hogy kezelitek ezt.
Milyen szakon vagytok?
Egyébként szerintem beszéljetek négyszemközt a gyak vezetővel a pontelosztást illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!