Miért vált ki a félelem a másik emberből agressziót?
Figyelt kérdés
2018. nov. 24. 11:47
11/15 anonim válasza:
Azért nem bántod, mert van lelked.
12/15 anonim válasza:
Nekem ez a kérdés azt juttatta eszembe, amikor fiatalabb koromban anyukám haragudott rám és én elkezdtem sirni. A sirásom láttán még mérgesebb lett és mégjobban haragudott rám, szóval kokrétan azért is kaptam, mert elkezdtem sirni.
Ez abban az esetben volt igy, mikor tőle féltem, miatta sirtam. ő agresszióval válaszolt. Amikor pedig más fájdalom miatt/tehát nem ő miatta/ sirtam akkor vigasztalt és együttérző volt.
Nem értettem a mai napig miért volt igy.
13/15 anonim válasza:
Utolsó,mivel mérges volt rád,ki akarta adni a mérgét.Feltételezte,hogy sírással akarod manipulálni,és nem akarta megengedni magának a gyenge szülő szerepét.
14/15 anonim válasza:
#13 egy kisgyerek miért akarná manipulálni a saját anyját?Szerintem a legtöbb nem azért sír,mert manipulálni akar.Az a kevés,aki meg igen,az valami korcs lehet,nem egy rendes kisgyerek.
15/15 anonim válasza:
# 14
Meglehet,de az anyában kelthette azt az érzést,hogy a gyerek manipulálni akarja.Persze más tényező is lehet,pl.nem bírta az anya elviselni magában,hogy a gyereke ellen fordult,ezért a sírás még jobban fokozta a tehetetlenség érzését,ami agresszióban tört ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!