Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy 30-as pasi miért mond...

Egy 30-as pasi miért mond olyan butaságot hogy az autó mint státuszszimbólum már öreges és elavult?

Figyelt kérdés
És hogy már nem a 70-es és 80-as években vagyunk, amikor tényleg menőnek számítottál egy jó kocsival, ma viszont csak egy idióta, öntelt baromnak tartanak ha kiszállsz a luxuskocsidból.

2018. nov. 23. 15:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
17%

#10: Ha már így rákérdeztél: édesanyám egyrészt már elhunyt, másrészt amikor ő volt fiatal még senkinek nem volt semmilyen autója.

Amikor meg én voltam az, volt egy haverom, az egész környéken a mi korosztályunkból neki volt egyedül autója. Ő nem udvarolt a lányoknak bulikon, csak választott.

Akiket mi meg sem mertünk szólítani ő beszélt velük pár szót és már vitte is ki őket kézen fogva "kocsikázni". Ennyit tett.

2018. nov. 23. 21:02
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

"Nem mehetsz el sok tízmilliós üzleti ajánlattal valahová egy szakadt 15 éves Astrával."

Ezzel kapcsolatban van egy emlékezetes sztorim. Egy alkalommal a cég ahol dolgozom egyedül küldött egy megbeszélésre. Felső vezetőkkel tárgyaltam szakmai kérdésekről. A jelenlévők rajtam kívül mind az a kategória volt akinek kb a karórája fájt annyiba mint nekem a lakásom. A megbeszélés végeztével beszélgettünk még egy kicsit miközben az iratokat rendezgettük. Előjött a szó a parkolásról, ki hol állt meg, parkolójegy stb. Kérdezik tőlem is. én meg lazán: "Ja, én nem tudom hol parkolt a sofőr." Hirtelen megfagyott a levegő én meg nem értettem mi van. (Céges sofőr vitt, nekem nincs jogsim, nincs is rá szükségem. Soha nem is volt.) Persze volt mosolygás mindkét részről amikor ők beszálltak a több 10 millás autókba én meg beültem a "sofőröm" mellé a Suzukiba XD

Nyilván van az a szint ahol az embernek illik a külsőségeiben is prezentálni a pozícióját. Szerencsére én nem tartozom ide.

2018. nov. 23. 21:14
 13/16 anonim ***** válasza:
79%
Az autó mint státusszimbólum biztos hogy nem avult el, az élet, a gyakorlat tette azzá, mert az autód az ami mindig ott van ahol te is, és a legtöbb ember ezt látja meg először, ez alapján sorol be hogy gazdagnak, átlagosnak vagy csórónak tart. Egyébként az ilyen mániák hamar le szoktak csengeni, kinyírták a dízel személyautókat de a teherautókat már nem, mert jött az új mánia, hogy a nejlon zacskók nem bomlanak le. Kinyírták a német atomerőműveket, most már rebesgetik hogy mégis csak tiszták voltak, vissza kéne hozni őket. A hibridautókat is csak a kedvezmény miatt veszik az emberek és többnyire a benzinmotorral használják őket és a villanyautót is szinte kivétel nélkül második autónak vesznek, egy hagyományos mellé. Nem lett "forradalom". Szóval előbb utóbb lecseng ez a hülye mánia is és visszatér mindenki a normalitáshoz.
2018. nov. 25. 18:42
 14/16 anonim ***** válasza:
#13: Nem mánia ez szerintem, és nem fog lecsengeni. Mióta van autó, azóta státusszimbólum, az is lesz. Bár a nemzetközi szinten is gazdagnak számítóak már inkább egy Learjetre buknak.
2018. nov. 25. 18:59
 15/16 anonim ***** válasza:
88%

Az autó egy használati tárgy, annyira becsülöm csak mint a hajszárítómat, ha kell előveszem, ha nem nem, ma is otthon vagyok és mindenki meglepődik, hogy "hát nem kocsival jöttél haza?" mondom minek jöjjek azzal, vezetés közben nem lehet olvasni vagy laptopozni, buszon meg igen. Most komolyan ezek azt hiszik, hogy én kormánytapperolással fogok eltölteni két órát, amikor a busz olcsóbb és csak négy óra az út?

mintha törvényszerű volna, hogy attól, hogy van rendes munkád már haza csak a kocsival lehet járni a szomszédok meg hüledeznek, hogy "hol a fiatalember kocsija eladta?" nem áll szépen a garázsban 240Km-re innen, akkor veszem elő, ha kell, most meg nem kellett, hajat se szárítasz ha nem vizes.

2018. dec. 22. 21:52
 16/16 anonim ***** válasza:
13-as! Nem te vagy az az idióta, aki a politika kategóriát bombázza szét állandóan a gonosz környezetvédőkről, meg az "okos kis dízelmotorokról" szóló életképtelen trollkérdéseivel? Mert itt is alkottál.
2018. dec. 22. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!