Ha segítünk valakinek miért akar még több szivességet tőlünk az illető?
Mindkét oldalon voltam, DE...
Szóval nehéz olyan embert találni manapság, akitől szívességet kérnél/kérhetnél, mivel ugyanilyen bizalmatlan mindegyik. Szerintem ezzel nincs akkora baj, ha kölcsönösen működik, nyilván, ahogy te is leírtad. Szerintem működjön az adok kapok, vagy valóban, szimpla kihasználásról szól az egész. Én merek másoktól kérni segítséget, ugyanúgy más is mer tőlem. Ettől függetlenül voltam olyan helyzetben, hogy úgy éreztem, engem használnak ki, de lehet olyan is volt, aki miattam érezte így. Ezt nem tudhatom. De hallottam olyat is, aki ezt hangoztatta, hogy őt mennyire kihasználják, stb, és neki senki nem segít. Megkérdeztem, hogy mert kért? Nem, mert neki nincs szüksége más szánalmára. Szóval ez azért sokat elmond az ember saját önértékeléséről. Lehet, hogy a másik szívesen segítene, de nem mer az ember kérni, vagy túl alantasnak találja a másikat, és úgy gondolja, hogy áh, miben tudna már az az ember segíteni, ő anélkül is elvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!