Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell már kiskorban azt...

Miért kell már kiskorban azt sulykolni a gyerekbe, hogy pl a használtruha rossz dolog?

Figyelt kérdés

Egy ismerős család (elég jómódban élnek, bármit megvehetnek) mai beszélgetését hallottam. A kislány (3 éves) összekoszolta magát, erre az anyukája azt kiabálta neki, hogy legközelebb a "turkálóból" fog neki ruhàt venni, mert az való neki, semmire nem tud vigyázni, és hiába vesznek ilyen drága ruhákat ha folyton összekoszolja magát.

Bevallom ritkán megyek használtruhás boltba, de volt hogy ott is kifogtam szinte új ruhákat, amiről meg nem mondták volna hogy onnan van. Nem is a drága ruhák ellen vagyok, mert az is van nekem, de miért kell ilyen dolgokat mondani egy kisgyereknek? Ha ezt fogja hallani, akkor akaratlanul is eszébe fog jutni az oviban vagy az iskolában ha valamelyik társának esetleg onnan vannak a ruhái. Igaziból a gyereket sajnálom, mert azt fogja megtanulni, amit hall otthon és később lenézőbb lehet másokkal.

Tudom nem az én dolgom, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.

N

2018. nov. 17. 21:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

szerintem ez másról szól.

mert a gyerek használt ruha nem hasonlítható a felnőtthöz,mert egy gyerek ruhát hord a kicsi 1-2 hónapot és már ki is nőtte,amúgy meg semmi baja a ruhának,cipőnek.

ez inkább arról szól,hogy a szülő azt gondolja,hogy ő úgy gondoskodik a gyerekéről kiemelten,ha vadi új ruhát ad csak rá.

ezt azoknál látom akik első gyerekesek.

aztán a 2.-3. gyereknél már ők sem tolják ezt a hozzáállást.

2018. nov. 17. 23:55
 12/13 anonim ***** válasza:
Egyetértek veled, nem is nagyon lehet mit hozzátenni, csak amit az egyik előttem szóló, ha hülye a szülő, akkor hülye. Ő ráadásul kétszeresen is az. Egyrészt a túlaggódásával, hogy a gyerek összekeni magát, hát istenem, azért gyerek. (Pistike, már megint sáros a nadrágod! - Bocs, anya, olyan gyorsan estem el, hogy nem volt időm levenni.) Van kád (a gyereknek), mosógép (a ruháknak), de ha az utóbbit ennyire félti, tényleg adjon rá játszani olyat, amit nem sajnál annyira. A gyerekeket nem érdeklik a ruhák, legalábbis ilyen szinten nem, hogy honnan vannak, és ezzel el is jutottam oda, hogy miért hülye másodszor is az anyuka. Már én is sajnálom előre a gyerekét, meg a csoport/osztálytársait, akiket azzal sokkol feleslegesen, hogy a használt ruha milyen ciki. Van, akit csak abban tud járatni a szülője, de lehet, hogy első látásra fel se tűnik másnak, hiszen nem csak agyonhordott darabok vannak köztük. Főleg a gyerekruhák között, amit öt perc alatt kinőnek. Szóval ezzel t. szülő előre okoz egy sor hülye/népszerűtlen pillanatot és egy fals szemléletet a saját gyerekének, meg egy másik sor felesleges szorongást egy rakás másik gyereknek. Gratulálok.
2018. nov. 18. 04:48
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha hülye a szülő akkor hülye.

Nekem a kedvencem aki fúj a turira, gusztustalan, undi, de wellnesezés közben nyugodtan használja a szálloda törölközőit, köpenyeit pedig azokat is "csak" kimossák.

2018. nov. 18. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!