Miért kell már kiskorban azt sulykolni a gyerekbe, hogy pl a használtruha rossz dolog?
Egy ismerős család (elég jómódban élnek, bármit megvehetnek) mai beszélgetését hallottam. A kislány (3 éves) összekoszolta magát, erre az anyukája azt kiabálta neki, hogy legközelebb a "turkálóból" fog neki ruhàt venni, mert az való neki, semmire nem tud vigyázni, és hiába vesznek ilyen drága ruhákat ha folyton összekoszolja magát.
Bevallom ritkán megyek használtruhás boltba, de volt hogy ott is kifogtam szinte új ruhákat, amiről meg nem mondták volna hogy onnan van. Nem is a drága ruhák ellen vagyok, mert az is van nekem, de miért kell ilyen dolgokat mondani egy kisgyereknek? Ha ezt fogja hallani, akkor akaratlanul is eszébe fog jutni az oviban vagy az iskolában ha valamelyik társának esetleg onnan vannak a ruhái. Igaziból a gyereket sajnálom, mert azt fogja megtanulni, amit hall otthon és később lenézőbb lehet másokkal.
Tudom nem az én dolgom, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
N
szerintem ez másról szól.
mert a gyerek használt ruha nem hasonlítható a felnőtthöz,mert egy gyerek ruhát hord a kicsi 1-2 hónapot és már ki is nőtte,amúgy meg semmi baja a ruhának,cipőnek.
ez inkább arról szól,hogy a szülő azt gondolja,hogy ő úgy gondoskodik a gyerekéről kiemelten,ha vadi új ruhát ad csak rá.
ezt azoknál látom akik első gyerekesek.
aztán a 2.-3. gyereknél már ők sem tolják ezt a hozzáállást.
Ha hülye a szülő akkor hülye.
Nekem a kedvencem aki fúj a turira, gusztustalan, undi, de wellnesezés közben nyugodtan használja a szálloda törölközőit, köpenyeit pedig azokat is "csak" kimossák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!