Elvileg, elméletben azt tartom helyesnek, hogy az embert, azaz a gyilkost.
Érzelmeim szerint a kutyám.
Ha tényleg ilyen szituba kerülnék, akkor derülne csak ki, hogy döntenék. De jó, hogy nem fogok :)
2018. nov. 14. 09:45
12/21 anonim válasza:
A 7-es választ olvassátok el mégegyszer. Kérdező, ez így pontatlan. Van a kutyám, akiről tudom, hogy az enyém, meg van az ember,akiről nem tudom, hogy gyilkos, mert nem ismerem? Azért ez lényeges. De ha ismerem, nyilván a kutyámat mentem, ha pedig nem ismerem, mert számomra egy idegen ember, akkot őt. Nincs ráírva senkire, hogy gyilkos.
2018. nov. 14. 09:50
13/21 Metionin válasza:
A kettő közül azt akit szeretek és fontos nekem. Tehát a kutyámat.
2018. nov. 14. 13:16
14/21 anonim válasza:
kutya többet ér mint egy gyilkos, meg amúgyis a kutyámat menteném ha csak egy sima átlagember lenne a másik és nem lenne szimpi ránézésre
2018. nov. 14. 13:45
15/21 anonim válasza:
Jó kérdés, mert ha a kutyát menteném meg, akkor én is felelős lennék egy emberi lény haláláért, szóval mennyivel is lennék jobb a gyilkosnál...?
Meg aztán nekem az is számítana, hogy miért gyilkolt az illető.. Rátámadtak, és önvédelemből megölte a támadóját? A gyerekkori molesztálóján állt bosszút felnőttként? Vagy csak azért ölt, mert beteg az elméje? Az első kettőhöz hasonló szituációban nem hibáztatnám az illetőt a tettéért, és még ha tényleg rossz ember is, ha elkezdenék önbíráskodni, akkor az én életem sem érne többet mások szemében egy kutyáénál.
Na mindegy.. A végső válaszom az, hogy megmenteném a gyilkost, ha nem élvezetből ölt.
2018. nov. 14. 15:44
16/21 anonim válasza:
Kutyat vehetsz amennyit akarsz es elbirsz tartani amugy is egy kutya nem él sokaig 10-12 év volt kutyam el is pusztult nagyon sajnaltam 10 év felett volt. Együtt tudnál élni avval a gondolattal, hogy miattad halt meg egy ember, lelkiismereted ezt engedné? Ha igen te sem vagy több akár melyik gyilkosnál ...
2018. nov. 14. 18:56
17/21 anonim válasza:
A gyilkos kutyát.
2018. nov. 14. 19:32
18/21 anonim válasza:
Inkabb a kutyat mentenem meg igaz nincs kutyam de ha lenne akkor azt mentenem. Igazabol en egy pondro eletet is tobbre becsulom mint egy gyilkoset. Megmentitek aztan holnap lehet kinyirja a csaladotok kozul valakit ki tudja?? Vagy majd ha kiszabadul a sittrol. Ilyenekre en am is halalbuntetest szabnek ki.
2018. nov. 15. 17:12
19/21 anonim válasza:
16. Vadidegen emberrel is találkozol, amennyivel csak akarsz.
Amúgy én először valami sorozatgyilkosra gondoltam a kérdést látván, aztán valaki írta, hogy lehet, bosszúból ölte meg pl. azt, aki megerőszakolta, stb..Szóval mégegyszer átgondoltam, de még így is a kutyámat menteném meg, nem egy random idegent.
2018. nov. 15. 18:25
20/21 anonim válasza:
Meglepő ezeket a válaszokat olvasni..
Mindenesetre én az embert mentenem meg mindenféleképpen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!