Más is szokott boldog dalokon sírni? Ez mennyire normális?
Igazából most hogy hallgatok egy boldog, motiváló dalt, könnyek gyűltek a szemembe, aztán elkezdtem sírni. Az igaz, hogy elég ramaty állapotban vagyok mostanában, de sírni inkább a szomorú zenéken szoktam, mintsem egy vidámon... kicsit olyan mintha bolond lennék. Veletek fordult elő már ilyen? Trollok kíméljenek ha kérhetem...
16/F
Ha valami megérint, akkor mindegy hogy örömödben vagy bánatodban sírsz, a lényeg a megindultság :)
Én pl. azt szoktam megkönnyezni, amikor sok gyenge összefog és legyőzi a gonosz erősebbet. Mindegy mennyire gagyi mesében van, akkor is. Pedig 30+ pasi vagyok :D
a régiek ezt még jobban tudták, miért és hogy van ez.
Katarzis - a lélek megrendül, és sírni kezd.
- ekkor ez a könny tisztítja, ragyogóbbá teszi a lelket, ezáltal látja, ami a szemnek láthatatlan, áttetszően átengedi a fényt, és a világ tisztán áramlik át tudaton.
[kis kitérő: Krónikáink lejegyzik, nagy heroikus szent királyaink (Szent László, a hős lovagkirály, daliás termetével!): imádkozáskor sírtak, mert látták bűneiket. Könnyűik patakzottak orcáikon alá. Árkokat sírtak arcukra. És ha már nagyon sírtak: látták Istent.]
Szerintem teljesen normális. Velem is gyakran előfordul. Nyugodj meg egyáltalán nem vagy bolond ez miatt.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!