Aki eddig szinte az összes szabadidejét számítógépezéssel töltötte, az hogyan tud kitörni ebből?
Konkrétan arra gondolok, hogy 22 évesen, a szakközépiskola kezdete óta szinte az összes szabadidőm a gép előtt töltöttem, kezdek ráébredni, hogy bármennyire is szórakoztató , tölthetném hasznosabb dolgokkal is a szabadidőmet..
Viszont akit eddig szinte nem érdekelt semmi, nem kötött le semmi csak a játszás, az, hogyan törjön ki ebből az életformából?
Dolgozom, van barátnőm, szóval "normális" életet élek, viszont kicsit azt érzem, hogy a gép irányít engem , és nem fordítva. Amint van rá lehetőségem leülök. Nem valami jó ez így, de tényleg egyszerűen nincs olyan dolog ami lekötne.
Valaki járt már hasonló cipőben?
Én közel 8 évig voltam mmo függő, ráment a pályaválasztásom, gimibe kerülhettem volna, ehelyett szakmunkásba vettek csak fel 2-es átlaggal, tanítási idő után hazajöttem és evés után szinte játszottam késő estig, ez ment 16 éves koromtól.
Közösségbe nem jártam, ez úgy megpecsételte a dolgokat hogy barátaim most sincsenek, mert lemorzsolódtak, ha nyári szünet volt még többet játszottam 18 órát is akár.
Én magamtól rájöttem hogy ha 30 éves koromig csinálom, akkor is ugyanazzal fognak telni az évek, fokozatosan csökkentettem le a játék előtt töltött időt, ha már ideges voltam akkor TV-t néztem, elkezdtem takarítani itthon, muteromat kávéval vártam haza, jogsit megcsináltam, ilyenek.
Egy időben jártam kondiba kb egy évet, amikor közel voltam ahhoz hogy ismét beszippantson az unalom miatt a játék
Ha van alternatíva akkor könnyű kikerülni belőle, amúgy nem, hisz a sok órát nem tudod hirtelen mivel pótolni, és akaratlanul is leülsz elé.
26F
Szerintem nem baj ha néha kikapcsolódsz valamivel ami érdekel.
Én a sorozatokkal meg az olvasással vagyok így, néha kell, hogy kikapcsoljam az agyam stb.
Ezeken kívül engem se érdekel semmi más.
Szeretik az emberek a pc game-elést az alkoholizmussal egy lapátra tenni, pedig nagyon nincs igazuk. Én inkább a többi médiás szórakozással rakom egy csoportba. Pl sorozatok, könyvek, facebuk nyomkodás, youtube. Ezeket is lehet túlzásba vinni, az eredménye ugyan az.
A mennyiség és a minőség a lényeg!
én programozó lettem, más hobbi szinten játékfejlesztés + munka is van ebből
mellette van barátnőm is
az időt hasznosan szeretem eltölteni, engem nem irányít a gép, én döntök mikor mit szeretnék csinálni
vázolj fel magadnak több lehetőséget és valami időbeosztást csinálj, hogy mikor mit szeretnél csinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!