Akik folyamatosan "proliznak" azok milyen emberek?
Rendszerint a proli szót tőlük nagyon lesajnáló mondatkörnyezetben látom, eléggé nyitott szemmel járkálok az országban, és olyan egetrengető különbségeket nem látok emberek között.
De ha valaki pl Genfből, az egyik saját házából írogatja ezeket, akkor esetleg megértem.
Kik ezek? Arisztokraták, bárók, üzlethálózat tulajdonosok?
A proli társadalmi réteg nem mindenki a gazdagokon és az arisztokratákon kívül. A munkásréteget nevezzük így, valamint a lumpenroletároknak a munkanélküli vagy minden pénzt eldorbézoó népeket.
Hála istennek, nem ez teszi ki a teljes lakosságot.
A proletár az, akinek öntudata van, kultúrája nincs. A paraszt pedig az, akinek kultúrája van, de öntudata nincs. Kb.
3ast kijavítanám. Azt nevezzük proletárnak, aki csak az alapvető életszükséglet kielégítése végett vásárol dolgokat. Magyarul bemegy a tescoba, és mindenből csak a legolcsóbbat veszi meg, mert nem az a célja, hogy felvágjon.
De persze a mai emberek nagyrésze is egy hasonló réteget ért a prolik alatt. Én például az erkölcsileg szegény embereket szoktam prolizni, valamint azokat, akik teljesen frusztráltak az elcseszett életük miatt, és ezt másokon vezetik le.
újgazdagok, vagy lecsúszott csôvesek.
törzsgyökeres arisztokratáktól nem hallani ilyet.
6
Te nyilvánvalóan nem tudod, miket beszélnek az arisztokrácia tagjai, ha szerinted ők "TÖRZSgyökeresek"
8
Igen, érint, és bánt, hogy milyen helytelenül használod az anyanyelvünket, miközben ítéletet azért próbálsz mások felett mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!