Az emberek miért nem szeretik hallani az igazságot más szájából?
A szépség relatív meg minden, de sok olyan ember van, aki nem csak 1-2 ember szerint csúnya, hanem sok szerint, csak eddig senki sem mondta ki.
Az emberke tudja magáról, hogy nem az arcával lesz sikeres az életben. Egy másik ember majd azt mondja neki, hogy szerinte csúnya és felkapja a vizet, hogy hogy mondhatnak neki ilyeneket.
Ha ő is tudja magáról, hogy az, akkor miért nem fogadja el ezt más szájából? Miért sértődik meg, ha igaz?
Most nem csak úgy a kinézetről van szó, hanem bármiről az életben. Az emberek tudnak magukról x dolgot, amit ha meghallanak mástól, akkor már azonnal sértődnek.
Mert ha magadnak vallod be magadról, az más. De ha más mondja, vagy pláne többen, az afféle igazolásféle lehet, igen. Habár a szépség pl. valóban relatív. De amúgy ennyi erővel pl. az okosság is lehet relatív.
Meg egyébként az általad említett igazságban benn kellene, hogy legyenek az illetővel kapcsolatos pozitív tulajdonságok is, ugyebár, nemcsak a kritikák. És ha mondasz egy vagy két pozitív dolgot az erős egy darab negatív mellett, már sem tűnik annyira vészesnek. meg nem mindegy a tálalás sem.
Általában az önelégül bunkó emberek szokása, hogy valami olyat dörgöljenek a másik orra alá, ami a másikat nagyon mélyen megbántja ugyanakkor viszont egyik fél számára sincs semmi haszna.
Mármint mi értelme van megmondani egy embernek hogy csúnya? Tudja az szegény magától is, de néha mégis szeretne hinni abban, hogy nem az. Az ilyet minden másért dicsérni kell, nem pedig megmondani neki a fene nagy igazságot.
Ami nem személyes hanem objektív (például pénzügyek, matematika, szakmai dolgok) sok embernek nincs baja ha mástól jön az igazság. Persze sok múlik a tálaláson.
Kérdező, én már ezerszer hallottam ezt a "nagy igazságot" amit leírtál megmondóemberektől, akik
1. a bunkóságukat, mások életébe való belekotyogásukat próbálták ezzel védeni
2. te ugyanúgy megsértődnél, ha megmondanák a "tutit" rólad.
És mit nem lehet azon túlélni, ha valakire azt mondják, hogy csúnya? XD legalább tiszta önképe lesz magáról. Nem azt mondom, hogy az orra alá kell dörgölni, de ha megkérdezem valakitől pl magamról a véleményét, akkor inkább őszintén mondják el, minthogy hazudjanak.
Ez inkább az egót sérti, és ő is tisztában van azzal, hogy nem egy top modell. Nem csak a külsővel lehet “nyerni” az életben
...mert amikor azt mondod valakinek csúnya, azt is kijelented; nem szeretlek.
Amikor dicsérsz valakit: ügyes vagy, szép vagy... nem csak ezt mondod, hanem, ami mögötte van,a : szeretlek.
Fogadd el a csúnyaságodat, valaki majd szépnek látja rútságodat. Ha rád nézek sírok, mert csúnyának látod magad, és nem látod azt, amit én. Sírok, mert nem adhatom kölcsön a szemeim, hogy azzal láss.
(Osho)
Ha valakire azt mondod csúnya, az sértés. Ha igaz, ha nem.
Én ronda vagyok, ettől függetlenül nem esik jól hallani. Nem kell hazudni, de kicsinyes dolognak látom ha valakit a testi hibája, hiányossága miatt támadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!