Ha valaki 8-12 órákat dolgozik, fogyókúrázik (ajánlott: heti 3-4-5 edzés), egyedül él, így minden házimunkát maga csinál. Normális, hogy nincs kedvem edzeni? Nem jut idő magamra?
Tegyük fel, hogy: valaki 8-12 órákat dolgozik
heti 5 nap, van benne 12 óra is
Egyedül él: így minden házimunkát (főzés, takarítás, mosogatás, mosás stb stb) maga csinál, bevásárlás is
Ő maga intézi a pénzügyeit
És mellette diétázik is. A fogyókúrához edzések is tartoznak: heti 3 minimum ajánlott (heti 3*1 óra), de jobb a heti 4 edzés, a heti 5 már tényleg nagyon fogyizós, ha megfelelő diétával párosul.
Nekem az a bajom, hogy sokszor nincs kedvem edzeni menni, mert nem jut idő magamra...
mármint melózok, magam csinálok mindent itthon, aludnom is kell valamikor
és melónapon egyszerűen NEM JUT IDŐ edzésre...
szabadnapom meg nincs 4 db a héten..
szabadnapokon tudok edzeni, de ez kb. heti 2-3 alkalom.. néha csak 2...
néha azért szeretnék magamra egy kis időt, van hogy melós napon is alig jut idő magamra (pl. facebook olvasgatás vagy egy sorozat megnézése vagy bármi kikapcsolódás ami kb. 40 perc...
normális ez?
ha nincs kedvem edzeni pl. 8 óra meló után vagy pl. 12 órás meló előtt reggel tudnék elmenni fél órára futni (az se 1 órás edzés de akkor meg kedved sincs...)
sok embert energiával tölt fel a reggeli futás, engem nem...
én nem kikapcsolódásként kezelem a futást, vagy az edzést, hanem "munka" kategóriában van bent
Két kategória van:
"munka" "must do" kategória:
meló, otthoni dolgok (takarítás, házimunka), ügyintézések (pl. be kell menni t-komba) letusolás (nekem néha letusolni is nyűg) stb stb
kikapcsolódás kategória:
egy sorozatrész megnézése, facebook olvasgatás, olvasás, vásárlás (pl. ruha), sétálás
na a bajom, hogy az edzés nekem nem a kikapcsolódás kategóriában van bent
sok embernek igen, mert ott vezeti le a stresszt
nekem nem...
nekem edzeni kb. olyan mint takarítani... értitek...
normális az, ha egy szabadnapon pl. kedvem sincs edzeni, mert szeretnék feltöltődni (olvasni, sétálni a városban)
és nem akarok edzeni?
(ma van szabadnapom.. kedvem sincs edzeni menni..)
túlhajszolom magam?
vagy sokat vállalok?
néha több mint heti 40 órát dolgozok (vendéglátás) túlhajszolom magam?
vagy miért nincs kedvem?
24/l
Gyözd le a lustaságot!
heti 4o nem is olyan sok...
f24
Ismerem ezt sajnos. Nekem is meló a sport, egy kevés jólesik meg muszáj is, mert különben egyből hízok. Lehet hogy csak nem találtad meg azt a mozgásformát, ami örömöt is okoz, mit tudom én, tánc, úszás,,,
Vendéglátásban gondolom futkosol és semmi kedved ugrabugrálni is utána/előtte. Bár sétálni szeretsz, az mindenképp jó.
Egy masszázsra azért érdemes lenne beruháznod. Ha az izmaid ki vannak lazítva, nagyobb a kedv a mozgáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!