Szerintetek én férfigyűlölő vagyok?
Annyi irányból hallottam már, és tapasztaltam is, hogy a férfiak jelentős része meg akarja mondani, milyennek kell lennie egy nőnek, és mit kezdjen a saját életével, nem is az embert/egyéniséget látják bennünk elsősorban, hanem vagy egy szexuális tárgyat, vagy valakit, aki kizárólag azért létezik, hogy őket támogassa az életben. Mondhatni már keserű szájízzel gondolok rájuk, mint embercsoportra, az itteni válaszaikon is fel tudom húzni magam. Ettől függetlenül nem akarom, hogy kevesebb joguk legyen bármihez, mint nekünk van, és helytelenítem, ha bármilyen módon bántalmazzák őket. Ha megismerek egy konkrét személyt, őt az alapján ítélem meg, ahogyan bánik velem és másokkal, illetve amilyen személyiség ő maga, van, akit nagyon szeretek, mert hátsó szándék nélkül kedves hozzám.
A kérdés adott.
Nem nem érdekel, hanem nem tudok róla nyilatkozni, mert nő vagyok, így nekem nyilván azt mondogatják, hogy egy nőnek így meg úgy kellene viselkednie, nem azt, hogy a férfiaktól mi "várható el". Ti sem velem empatizáltok, hanem idejöttök elmondani, hogy NEKTEK milyen szar. Vajon miért? Tán csak nem az az oka, hogy a személyes sérelem mélyebb nyomot hagy az emberben, mint valaki másé? :0 Az, hogy van bennem némi ellenérzés, nem racionális megfontolás eredménye, hanem egy érzelem, nem tudok vele mit kezdeni.
A férfiaknak azért nehéz, mert ha nem elég jók, akkor senkik a társadalom szemében, a nőknek meg azért, mert lehetnek bármilyen jók, nem kapják meg az elismerést (sőt, még le is lesznek érte b@$zva), hiszen "csak" nők. Nem hinném, hogy van értelme összevetni a kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!