Miert mondjak a ducikra, hogy ugysem fazik mert van mi melegitse?
Ez egy kisebb bunkóbb beszólás. Az áatvilágban a hidegebb éghajlaton élő állatok vastag zsírréteget "növesztenek" maguknak, hogy az végje őket a hideg ellen.
Ennyi az egész.
Lehet, hogy fázni fáznak, de megfázni /betegség/ már tényleg nehezebben fognak, akár tetszik akár nem...
Persze bunkóság ilyet mondani, annó én is kaptam ilyeneket, de hát evvan...
A vastag zsírréteg szigeteli az egész testet, és az nem tudja úgy leadni a hőt. Tehát hiába hűl a bőr, alatta az egész test melegben marad, és nem fázik. Ahogy öregszem, és vastagodik rajtam a zsír, én is tapasztalom.
Gyerekkoromban sokszor rám szóltak, hogy vetkőzz le, mert rád melegszik a kabát! Ilyenkor nem éreztem, hogy melegem lenne, csak kellemes melegséget. Most meg kimelegszem mindentől, télen nem tudom felvenni az igazi téli kabátomat, csak a vékonyabbat.
Valóban, ahogy írták, nem az ember bőre fázik, az csak érzékeli a hideget. Akkor fázunk, ha az egész test hűlni kezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!