A szép, esztétikus, vagy vicces tárgyak (használati, vagy dísz) milyen emberi igényt elégítenek ki?
A használati tárgyaknak nyilván van funkciója, tehát azt elégíti ki. Egy dekoratív telefonnal ugyanúgy tudsz telefonálni, mint egy natúr, fekete műanyag telefonnal, csak az előbbi ötezerrel többe kerül.
Ami a dísztárgyakat illeti, azoknak kb. nincs semmi funkciójuk. Szó szerint dísznek vannak. Egy karácsonyfa üveggömb, vagy egy csokréta milyen más igényt elégíthetne ki?
Hát...porfogónak éppen jók...
Jó érzéssel tölt el, ha rájuk nézek. Szívesebben iszok pl. a cuki cicás bögrémből, mint a sima fehér bögréinkből. Meg nekem is önbizalmat ad, ha olyan ruhákban vagyok, amiknek tetszik a színe, szabása, mintája, míg ha mindig sima egyszínű alapdarabokban járnék, rosszabbul érezném magam.
Ha belépek egy szobába, ahol egymáshoz illő, szép bútorok vannak, máris jobb a közérzetem ott és szívesebben tartózkodom ott, mint egy olyan szobában, ahol pl. csak és kizárólag fehér, minimalista stílusú bútorok, tárgyak lennének és olyan hatást keltene az egész, mintha egy ikea katalógusban sétálnék.
Utolsó: Mmint miért tölt el jó érzéssel? Azt meg tudnád fogalmazni?
Vagy, utolsó előtti: szerinted miért adnak ki a designosért sokan többet ha ugyanazt a funkciót tölti be? Próbálom megfogalmazni, hogy a designos cuccokkal, képekkel a falon, vicces bögrékkel..stb. az emberek népes csoportja milyen vágyát elégíti ki. Én is tudom, hogy a széptől, designostól, viccestől, cukitól..stb. sokan jobban érzik magukat. Az a kérdés, hogy miért, mi miatt? miért fontos ez sok embernek, azaz milyen vágyát, dolgát elégíti ki ezzel??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!