Melyik a ciki? Ha valaki beszélget vagy ha csak válaszolgat?
"Szerintem az a ciki, ha valaki erőlteti a beszélgetést valaki olyannal, aki nyilvánvalóan nem kíváncsi rá - és ha valaki csak ímmel-ámmal válaszolgat beszélgetés helyett, az bizony nem kíváncsi rád."
Van ennél cikibb is, pl. amikor aki nem kíváncsi rá, nem képes megmondani neki, hogy hagyja már békén. ;)
"Van ennél cikibb is, pl. amikor aki nem kíváncsi rá, nem képes megmondani neki, hogy hagyja már békén. ;)"
Persze, bár gondolom nem akar megbántani. Nekem aztán semmi gondot nem okoz elmondani, ha nem vagyok kíváncsi valakire, de a tapasztalataim szerint a legtöbb ember nem ilyen. Ettől függetlenül szvsz normális ember érzi, mikor teher a társasága és onnantól kezdve nem erőlteti a dolgot :)
Nem ő akar beszélgetni, te kezdeményeztél, tehát a te felelősséged figyelni a partneredre.
Egyébként milyen óvodás tempó ez már: tudom, hogy zavarok, de ha nem mondod ki, csakazértse megyek el! Tudod, nemcsak verbális kommunikáció létezik, az infók 80 százaléka a hangsúlyon, mimikán gesztusokon alapul.
Látom mindenki rá van pörögve a "terhes társaság" témára, holott volt szó olyanról is, hogy valaki csak azért válaszolgat, mert elvárja a beszélgetőpartnerétől, hogy olyan témát hozzon fel, illetve eljusson nála olyan pontra, hogy ösztönösen akarjon aktívan kommunikálni.
De nem csodálkozom, mert az utóbbiba nem lehet belekötni, így aztán mindenki olyan kényszeresen van rápörögöve a "terhes társaság" témára, mintha csak jutalékot fizetnének érte. ;) Dedó 1 :P
(Egyébként nem a saját beszélgetési tapasztalataimról írok, tehát ez az E/2 nem túl helyén való)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!