Miért lenne pszichopata, akiben nincsen úgynevezett "szociális érzékenység"?
Szerintem nem normális gondolkodás ez. Egy minimális empátiának kellene hogy legyen az ember szívében ha másnem akkor a bajbajutottak iránt.
Nem leszek képmutató, mert és sem tettem keresztbe egy fűszálat sem azokért akiknek szükségük van rá, (Csöviknek néha adok aprót, pártoltam egy kis pénzzel a máltai szeretetszolgálatot, greenpeacet ennyi nagyjából. Ezt mindenki megcsinálhatná minimum)
de azért nem rugnék bele a földön fekvőbe mert "nem az én kínom" alapon.
Valóban nem pszichopaták az ilyen személyek.
Általában azok kiáltanak pszichopatának akik egyrészt nagyon buták és fogalmuk sincs a kifejezés jelentéséről, illetve azok akiknek végülis teljesen mindegy, hogy milyen szóval éljenek csak viszonylag sértő legyen. Van egy harmadik lehetőség is ami kicsit elvontabb:
Aronson:
"Ellen Berscheid megfigyelte, hogy az emberek hajlamosak a nem megfelelő viselkedést úgy magyarázni, hogy a tettest valamilyen címkével látják el (őrült,szadista stb.) és így kizárják őket a "mi-rendes-emberek" társaságából. Így aztán azoknak semmi közük a "rendes-népekhez"."
Szóval, az emberek mikor nem találnak magyarázatot valamilyen viselkedésre, ami jelen esetben a nem közvetlen hozzátartozókkal való együtt-nem-érzés, nem látnak mögötte egyszerű okot, megtelnek feszültséggel. Nem értik, és félnek a nem-értéstől, az eltérőtől, ezért a legegyszerübb módja a frusztrációjuk csökkentésének, ha megbéllyegzés (pszichopata) segítségével határolnak el maguktól.
A pszichopatának érzelmei nincsenek, így empátiája sem.
Vannak olyanok, akiknek vannak érzéseik, mégis telibeszarják a társadalmi együttélés szabályait... tudjuk kikre jellemző ez 😉
A pszichopatáknak általában "utánzott" érzelmei vannak. Ezzel azt kell érteni, hogy ha látják hogy a másik ember hogy reagál az adott helyzetre ők is úgy fognak, mert nincsenek érzelmeik. Ezt természetesen nem tudatosan csinálják. Egy másik jellemzőjük, hogy olyan tökéletesnek mutatják magukat. Mindenkivel elhitetik, hogy bennük meg lehet bízni meg ilyenek.
Szóval ne aggódj, nem vagy pszichopata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!