Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 2018-ban milyen szubkultúrák...

2018-ban milyen szubkultúrák / stílusok tarolnak?

Figyelt kérdés
Emlékszem hogy olyan 2005-2010 körül az emo volt a divat. Ezt úgy 2010 körül felváltotta a "páwa", ami nem tartott sokáig. 2014-2016 körül a hipsterek voltak a "menők", de már nem nagyon látni hipstereket se... Manapság mi népszerű a mai fiatalok közt?
2018. júl. 19. 22:52
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
szerintem semmi. az a divat, hogyha nem vagy semmilyen, de feltétel, hogy ugyanannyira legyél semmilyen, mint mindenki más.
2018. júl. 19. 22:57
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
Én mostanában nem látok semmi új divat stílust, talán a kockás ingeknek a népszerűsége megugrott a nők körében de kb ennyi amit én észrevettem.
2018. júl. 19. 23:03
 3/9 anonim ***** válasza:
33%

"Sajnos" a drill-t és trap-et másolják itthon is olyan előadónak csúfolt személyek mint Hiro, a rap és a hip-hop egy olyan vonal amit fehérek soha nem fognak hitelesen előadni. Chicagoban igazi fegyverekkel hadonásznak a videoklipekben, itthon meg játék utánzatokkal imitálják azokat.

2012-ben alakult ez a műfaj, akkor reménykedtem hogy végre lehet olyat találtam, amit másnál nem fogok hallani, de az utóbbi 1 évben már 14 évesek is "beálltak a sorba" hol ott olyan mély mondanivaló van egy-egy zenében amit nem is érthetnek, még némelyiket én sem tudom kimazsolázni 26 évesen, mert nem abba a kultúrába születtünk.

2018. júl. 19. 23:12
 4/9 anonim ***** válasza:
32%
Talán a minimalizmus, letisztultság?
2018. júl. 20. 00:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Hmm, most talán semmi, bár igazából úgy is csak egy szűk réteg ami majmolja a divatot a többi ember meg marad a változatossagnál szerencsére
2018. júl. 20. 06:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Bakelitkeretes, szakállas, kockás inges, borotvált szuper copfos sérós, boka fölé hajtott hosszúnadrágos izék most az elterjedtek, ahogy látom a metrón.

És néha nem tudom hátulról megkülönböztetni, hogy csaj, vagy srác. :D

2018. júl. 20. 08:00
 7/9 anonim ***** válasza:
bakelitkeretes szemüveg*
2018. júl. 20. 08:01
 8/9 anonim ***** válasza:
75%

A szubkultúrák kora egyre inkább leáldozóban. Ennek megértésében sokat segít, ha az ember kicsit konyít az eszmetörténethez, meg ismeri a történelmet. Az első világháború környékén kialakuló modernizmus le akart számolni minden korábbival, új, de a mészárlások után széttördezett vilából új, egységeset akart építeni. Ezt később váltotta a posztmodern, ami a szubkultúrák kora. Nincs egy darab nagy, egységes elbeszélés, párhuzamos társadalmak, csoportok vannak, minden keveredik mindennel. Van rocker meg rapper, virágzanak a polgárjogi mozgalmak, a melegjogokért vonulnak az utcán, elmosódnak műfajhatárok, a világ sokkal kisebb lesz. Aztán most megint változó időket élünk. Kifúlóban a posztmodern, az új időszakot leginkább metamodernnek szokás nevezni. Az internet által globális falu lettünk, nyugodtan tudod tartani egyszerre a kapcsolatot egy amerikai, egy indiai meg egy ausztrál ismerősöddel, bárminek utána olvashatsz. Nincs varázsa annak az egymás között terjedő belsős tudásnak, hogy most melyik a legkirályabb metálalbum, hol van egy eldugott privát klub a Palotanegyedben, ha felolvas egy valamiért ismertnek nevezhető költő, azt nem az egyetemi közeg miatt tudod, hanem van esemény a Facebookon. Megszűnt a szubkultúrák identitásképző szerepe, így sokkal kevésbé vonzóak.

Én így látom, de persze aztán lehet ezzel vitatkozni.

2018. júl. 20. 08:34
 9/9 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Nem tudom miért lettem lepontozva, nem azt mondtam, hogy mindenki így öltözik, de ez megy instán meg ilyen helyeken, lol.
2018. júl. 20. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!