Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nincs meg bennem a...

Miért nincs meg bennem a "családi ösztön"?

Figyelt kérdés

28 éves férfi vagyok. Ebben a korban az emberek már nem a házasságot tervezik, hanem már azok, épp a gyerekvállaláson gondolkodnak.

Bennem még ennek a csírája sincs meg. Se család alapítás, se házasság, se gyerekvállás, semmi. Ha látok egy gyerekes családot, nem a vágy valami pozitív érzés kap el, hanem a semlegesség, vagy inkább a negatív érzet.

Miêrt van ez?

2018. júl. 17. 21:56
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Mert te más vagy. Nem kell a társadalmi elvárásnak megfelelni ha nem érzed késznek magad rá. Vagy mert talán nem találtad meg az ehhez megfelelő partnert.

Nem vagy elkésve ezzel. Majd a későbbiekben változhatsz még. Ez a te életed a te érzésed. Mi a pontos oka amiért negatívan gondolsz a család alapításra?

2018. júl. 17. 22:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyunk egyformák,mások a céljaink,de nem rosszabbak,élni és élni hagyni,itthon gyakorolni kéne.
2018. júl. 17. 22:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindenhol azt látod, hogy elválnak, veszekednek, üvölt a gyerek, nem viselkedik a gyerek, megy a válás után a kimennyitkap... a hátam közepére se kívánom ezt. Teljesen megértelek.
2018. júl. 17. 22:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne mások szerint éld az életed Géza
2018. júl. 18. 01:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
29 vagyok, nő, és eszem ágában nincs gyereket vállalni... hagyjuk már, talán 1-2 órán át elvagyok a gyerekekkel, de aztán inkább menjenek már haza és legyen nyugi :)
2018. júl. 18. 08:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én se akarok gyereket, saját családot semmiképp. Nem nekem való. Mellesleg milyen gyerek születne tőlem, még belegondolni is rossz. 26F
2018. júl. 18. 12:30
 7/7 kpe válasza:

28F vagyok, Én is hasonlóan gondolkodom mint te.Ahogy idősödtem,egyre több ismerősömnek lett gyereke,házasodott meg.

Amikor láttam,hogy gyerekük lett,eléggé negatívan álltam a dologhoz. mindig mondom magamban,hogy nekem ez nem hiányzik. a házasság,gyerek nem nekem való,mivel nem vagyok családcentrikus.

Ha anyagilag megtehetném,akkor is ugyanígy élnék.Nekem a szabadság mindennél fontosabb. Ahogy írták előttem,nincs manapság társadalmi nyomás,elvárás. Mindenki úgy éli az életét,ahogy neki megfelel.A boldogságot nem mindenkinek a házasság,gyerek jelenti. Lehet egyedül az ember boldog,vagy élhet egy rossz házasságban és fordítva.Van aki, a hobbijának él, sokat utazik,karrierista és még sokféle életforma lehet.

Szóval ne érezd magad rosszul emiatt. Ha körül nézel,elég sokan gondolkodnak így. Éld az életet,ahogy neked jó,foglald el magad.

2018. aug. 8. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!