Miért nincs meg bennem a "családi ösztön"?
28 éves férfi vagyok. Ebben a korban az emberek már nem a házasságot tervezik, hanem már azok, épp a gyerekvállaláson gondolkodnak.
Bennem még ennek a csírája sincs meg. Se család alapítás, se házasság, se gyerekvállás, semmi. Ha látok egy gyerekes családot, nem a vágy valami pozitív érzés kap el, hanem a semlegesség, vagy inkább a negatív érzet.
Miêrt van ez?
Mert te más vagy. Nem kell a társadalmi elvárásnak megfelelni ha nem érzed késznek magad rá. Vagy mert talán nem találtad meg az ehhez megfelelő partnert.
Nem vagy elkésve ezzel. Majd a későbbiekben változhatsz még. Ez a te életed a te érzésed. Mi a pontos oka amiért negatívan gondolsz a család alapításra?
28F vagyok, Én is hasonlóan gondolkodom mint te.Ahogy idősödtem,egyre több ismerősömnek lett gyereke,házasodott meg.
Amikor láttam,hogy gyerekük lett,eléggé negatívan álltam a dologhoz. mindig mondom magamban,hogy nekem ez nem hiányzik. a házasság,gyerek nem nekem való,mivel nem vagyok családcentrikus.
Ha anyagilag megtehetném,akkor is ugyanígy élnék.Nekem a szabadság mindennél fontosabb. Ahogy írták előttem,nincs manapság társadalmi nyomás,elvárás. Mindenki úgy éli az életét,ahogy neki megfelel.A boldogságot nem mindenkinek a házasság,gyerek jelenti. Lehet egyedül az ember boldog,vagy élhet egy rossz házasságban és fordítva.Van aki, a hobbijának él, sokat utazik,karrierista és még sokféle életforma lehet.
Szóval ne érezd magad rosszul emiatt. Ha körül nézel,elég sokan gondolkodnak így. Éld az életet,ahogy neked jó,foglald el magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!