Hogyan tudnék megváltozni, optimista lenni?
Sziasztok!
Nálam pesszimistább, gyülölködőbb, elkeseredettebb és aljább ember kevés van a földön. Sokszor igazi, cinikus genyónak érzem magam. Kárörvendő, haragtartó és bosszúálló vagyok. :) Valószínűleg ez kihat a külsőmre is, mert fagyos, rideg a tekintetem is. Mosolyogni szökőévente szoktam. Mindezek mellett tudom, hogy gyökeresen meg kellene változnom, mert ez az egész xar lassan felemészt belülről. Kicsinálja az egészségemet is. Mit tanácsoltok? :) 42/F
Nekem tetszik, hogy ilyen őszinte vagy! :)
Valami személyiségfejlesztő tréning vagy könyv rád férne. Vallási közösség sem lenne rossz, de van egy olyan érzésem, hogy oda nem vágysz.
Realista legyél ne optimista.
Mondjuk az optimizmus még mindig jobb mint a pesszimizmus, de én személy szerint az optimistákat mindig kicsit naívnak és bugyutának gondolom.
Az hogy hogyan változz arra nincs arany szabály, mindenki másképp találja meg a változásra a motivációt.
Mivel ez a személyiség része, ezért megváltoztatása/fejlesztése már fiatalkorban is a szinte lehetetlen kategóriába tartozik. 42 évesen meg aztán pláne.
Persze nem lehetetlen, de nagyon sokat kell hozzá tanulni az önfejlesztésrul, önismeretről, kommunikációról magunkkal
Nem lesz könnyű az biztos, már évek óta érik bennem a változás gondolata, egyre erősebben jön elő, mióta testi tüneteket is produkál ez a rossz személyiség.
A kemény testedzés és fizikai munka mindig is ment, de a belső változásoknál folyton falakba ütköztem. Lehet, hogy egy jó pszicho-doki is kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!