5 és fél pohár tiszta bort megittam és meg se ütött. Alkoholista vagyok?
Nem.
Van egy WHO által meghatározott mennyiség (ez annyi, amennyi X év alatt mérhető egészségkárosodást okoz), és egyéb kritériumok (neked vagy bárkinek a környezetedben problémát okozott akár egyszer is bármi, ami az alkohol fogyasztásából adódik), ami alapján az alkoholizmus definíciója megáll.
Akkor olvass utána!
De ha bemész a helyi családsegítőbe, kint vannak a mennyiségek a faliújságon.
Hú, cseszed! Napi 1l bor, plusz kiegészítő söröcske= alkoholizmus.
A kérdésedben említett alkohol azért nem ütött ki, mert hozzászokott a szervezeted.
Alkesz vagy.
Hát igen. Fő kérdésedben nem gondoltalak volna annak, de mivel naponta megiszol 1 litert, plusz sört is, akkor bizony alkoholista vagy. Azt hittem, csak jól bírod a piát és csak egyszeri alkalom volt. Így már más. Ez betegség. Ha így folytatod, olyan elvonási tüneteid lesznek, hogy ihajj.
Azt olvastam, hogy még a drogokba sem halnak bele annyian, mint az elvonási tünetekbe. Abba szó szerint bele lehet halni, ha nincs gyógyszer, ami ellensúlyozza. Verejtézés, delírium, elborul az agy, azt sem tudod, mit csinálsz, aztán leáll a szív és a légzés. Szóval ezzel inkább óvatosan.
Nagyon nem vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!