Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit vizualizálsz erre a zenére?

Mit vizualizálsz erre a zenére?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=sN0uU9eggEs

Parov Stelar: The lonely trumpet. Ha akár csukott szemmel, tehát nem nézve a videót, elmélyülve, relaxálva rászánsz 6 percet. Érdekelne, hogy milyen hangulatfoszlányok, képek, illúziók villannak be a zene hallgatásától. Kérem, tényleg olyanok írjanak, akik végigcsinálják ezt a mindössze hat percet.

2018. júl. 3. 19:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Előttem vmi sivatagi kép volt. Mint az istenek a fejükre estek-ben. Három részre tudnám osztani. Az elején egy fehér embert láttam, közel negyven, borostás, fehér, poros, szakadt ruhában, aki napok óta bolyong a sivatagban és délibábként meglát egy kisebb várost. Arabokkal volt tele. Mikor kezdett pörögni a zene akkor az arabokat képzeltem el fegyverrel a kezükben nyitottetejű terepjáróval furikázva a végtelen sivatagban. Majd megint megváltozott a zene. Ott meg boldog busmanokat láttam a családdal ünnepeltek, a gyerekek segítettek előkészíteni a vacsorához szükséges eszközöket.

22/L

2018. júl. 3. 20:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem nem sikerült egy egybefüggő koncepcióba illesztenem a képeket. Láttam magam előtt balettozó rózsaszín párducot, Marlon Brandot, gitározó Máté Pétert a tábortűz mellett, de legfőképpen valami ember-polip hibridekből álló törzset, akik leültek egy a dzsungel közepén elterülő mocsár környékére zenélni, dobolni. Néha bedudált a háttérből egy kamion, vagy a zene hirtelen „kidobott” az erdő közepéből a világűrbe engem, mint passzív befogadót. (Esküszöm, nem állok tudatmódosító hatása alatt.)

20/L

2018. júl. 3. 20:57
 3/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a választ.

No nekem meg egy ébredező nagyváros hangulatát adja hajnalban, aminek fő része a kikötő, tele darukkal és elhagyatott raktárépületekkel.

Aztán egy felgyorsított timelapse, ahogy szaladgálnak a daruk, kiköt a hajó, lerakodás, elszáguld a hajó, mindez nagyon gyorsan.

Aztán jön az este, sötétedik, alkonyodik, kinyitnak a város jazzkocsmái, felgyúl a közvilágítása, a fények visszatükröződnek a tengervíz felszínén és lüktet a sötétben kivilágított városban a forgalom (kb mint Chris Rea Road to hell klipjében), aztán elhagyott sikátorokban jönnek mennek az emberek, kinn sivárság, az épületekben belül csillogás. De ezek a szám felétől váltakoznak. Majd a legvége egy teljes elcsendesülő város, mely ködbe burkolózik az éj leple alatt.

2018. júl. 3. 21:02
 4/8 anonim válasza:
100%
A következőt érzem a tengerparton vagyok lágy szellő és valami meleg homok a golyszlimon, 2 malály örömlány lágyan mélyülnek el férfias szagom gyengéd ölelésében miközben a parton döglődő bálna harcsát akar enni, a mögöttem lévő bisztróban hallom hogy a legyek szerelmeskednek. Nagyon szépen köszönöm az élményt egy örök életre megmarad bennem.
2018. júl. 3. 21:30
 5/8 A kérdező kommentje:

4 XD

gojszli LOL :D

2018. júl. 3. 21:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Észreveszem, hogy a motorblokkból valahol csöpög az olaj, mert tócsa van alatta. Tudom, hogy ki kell cserélni a tömítést, de előbb egy kicsit rápihenek. A zene teljesen ellazít, élvezem nagyon. Aztán nekikezdek, leszedem a szerszámokat, és előkeresem az új tömítéskészletet. Kb ezt vizualizáltam a zenére.
2018. júl. 3. 22:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Magát az életet: a reménytelenséget, az egyhangúságot.
2018. júl. 3. 23:21
 8/8 anonim ***** válasza:

New Yorkban vagyok, sétálok az utcán. Kalap van rajtam, a hátamom hátizsák, ébred a város, de még a reggeli csúcs előtt vagyunk. A zene ütemére megyek, ilyen hülye, karlóbálós-hintázós járással. A körülöttem lévő emberek a zene "beindulásával" együtt egyre inkább lelassulnak, majd megállnak, és elkezdenek táncolni. Minden koncepció nélkül, szabadon, kicsit törzsi mozgással, és egyre többen tesznek így. Amikor a trombita belép a zenébe, én megállok, előveszek egyet a hátizsákomból, és ritmusra hajladozva elkezdek játszani rajta. A házak fala lehámlik, a város pedig felhajlik a horizonton és magába fordul, mint az Eredet című filmben. Én megyek tovább, ekkor már mindenki áll körülöttem. Abbahagyták a munkát a boltosok, táncolnak a rendőrök és a nyakkendős üzletemberek is. A végén egy nagy közös massza szinte a tömeg, én pedig megyek rendületlenül előre. Mindenki egy helyben táncol, a felhőkarcolók fala meg ugye lehámlott, így látom, hogy a benne lévő emberek is együtt mozognak a tömeggel. Néha megállok, trombitálok, a végén pedig elrakom a táskába a kalapomat és a hangszeremet, majd egy gyönyörű hídról bedobom egy folyóba. A sugárút ugyanis, amin eddig sétáltam, egy monumentális hídban folytatódik, aminek nem látom a végét. Az emberek elfogynak mellőlem, én pedig folytatom az utamat.

Köszönöm az élményt.

2018. júl. 3. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!