Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyszerűen miért nem tudok...

Egyszerűen miért nem tudok megnyílni az emberek között? Hogyan változzak meg?

Figyelt kérdés
18 éves fiatal fiú vagyok, és nagyon zárkózott. Utálok emberek között lenni, és nem tudom, miért. Pedig amúgy szeretek bulikra járni. Például, most voltam Balatonon egy fesztiválon, és egyszerűen nem éreztem magam kényelmesen. És ez nem egyszeri alkalom, hanem 100%-ban minden kiruccanásomra érvényes. Konkrétan mintha undorodnék a körülöttem lévő emberektől. Ezért inkább a csendesebb sarokban ültem vagy álltam. Amikor bementem a tömegbe, akkor egyszerűen nem tudtam velük táncolni a színpad előtt, nem igazán éreztem boldogságot, csak a búvalb.szott fejjel ott álltam közöttük. És amikor a közönség felé fordult a kamera és megláttam magam a kivetítőn a színpad mellett, gyorsan elhúztam onnan a csíkot, mondván engem ne filmezzenek, alapból bűnronda vagyok, és bárki felismerhet. És nagyon cikinek éreztem utána az egész napot, hogy élek. Konkrétan ilyenkor az önutálat fog el. És nem értem miért, pedig alapból szórakozni mennék. És hiába akarok megnyílni az emberek között, folyton zárkózottan megyek, úgy érzem, hogy minden ember egy rossz személy, akármikor kilophat buli közben, vagy akármikor megüthet, megcsikizhet, bánthat. Pedig utána rájövök, hogy az egész marhaság. Nemrég szabadultam gimnáziumból, egész általános iskola és gimnázium alatt bántottak, zaklattak, minden önbizalmamat elvették, depresszióba sodortak, lelki roncs lettem tőle. Ez is biztos valamennyire belejátszik, de nem hinném, hogy emiatt lenne ez. Maximum félek, hogy ott vannak és megint kiröhögnek, mint 12 év alatt minden nap, és szétaláznak majd újra. Pedig amúgy tudom, hogy 200 km-re vannak tőlem fent Pesten, de akkor is.... Na mindegy, ezen kívül, nem értem miért vagyok ilyen. Mit tegyek szerintetek?

2018. júl. 2. 16:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen vagyok. Mindig magamba zárkózok, nem szeretem, ha sokan vannak körülöttem, max olyanok, akiket ismerek és fontosak számomra. De az idegenektől rosszul vagyok, ezért elég ritkán megyek bárhova is. Jobb lett, mióta megismertem a párom, de alapvetően nem változott a helyzet, én ilyen vagyok.

L/20

2018. júl. 2. 18:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is szeretem a koncerteket, fesztiválokat meg az olyan rendezvényeket, amelyeken tolong a tömeg. Érdekes módon a sok ember látványától nincs iszonyom, de szinte mindig görcsbe áll a gyomrom, ha valakivel beszélnem kell. Én is elég gyanakvó és óvatos vagyok az emberekkel szemben. Este nem szeretek egyedül kijárni, mert mindig attól tartok, hogy valaki megtámad és bántalmaz. Tudom, sokszor teljesen alaptalanul félek, de nem tudok túllépni ezen a rettegésen.
2018. júl. 2. 19:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Lemaradt: 17/L
2018. júl. 2. 19:08
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Engem is sokat aláztak általánosban, és emiatt már nagyon kicsiként, kb harmadikos koromban rászoktam a chat.hu-ra. Ott tudtam csak magamat adni, és ott jöttem rá, hogy valójában szerethető vagyok és jó a humorom. Kb. 16 éves koromig voltam chatfüggő, míg egy nap elkezdtem a chaten kiforrott személyiségemet bemutatni a hús-vér embereknek is, és egész hamar megszakadt a kapcsolatom a chattel, mert már nem volt rá szükségem. Nyilván nem mindenkinek lehetsz szimpatikus, de a lényeg, hogy csak azokat ne sz*rd le, akik neked szimpik. Magadfajták között fogod magad jól érezni, vagy ha nem is magadfajták közt, de az intelligencia elengedhetetlen egy élvezhető társalgáshoz. Máskülönben feszengés és erőlködés lesz az egészből. Mondjuk az a baj, hogy máig is ritkán futok bele olyan emberbe, aki érti a humoromat, így a legtöbb társaságból mindig sikerül kilógnom, de ha azt veszem, hogy az istenért se akarnék rájuk hasonlítani, inkább csak megnyugszom, hogy nem olyan vagyok, mint ők...

Ami az önutálatomon segít, az a blogolás. Nem kell nyilvánosan írni, elég, ha csak te vissza tudod magad olvasni. Számomra ennek iszonyat nagy ereje van. Visszaolvasom, mennyire negatív vagyok sokszor, és néha sikerül belátnom, hogy túl szigorú és önostorozó vagyok, esetleg nincs is normális okom valamihez rosszul hozzáállni. Ez sokat segít, mert törekszem rá, hogy néha azért dicsérjem is magam, külső-belső téren egyaránt (főként belső...)

2018. júl. 3. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!