Van arra esély, hogy egy ilyen lány újra talpra álljon?
Iskolában kiközösítették, pszichológushoz,pszichiátriára járt, aztán úgy ahogy kihúzta saját magát a gödörből, majd jöttek az újabb sérelmek, érzelmileg/testileg kihasználták,összetörték,megalázták,folyamatosan bántalmazták lelkileg. Nem tud enni,nem is eszik egész nap, 13kg-ot fogyott,folyamatosan sír,reszket,és nehezen szólal meg,látszik rajta,hogy fél közel engedni bárkit is. A szülei nem foglalkoznak vele. 21 éves.
Hogy lehetne segíteni neki? Van esély,hogy olyan lesz mint ezek előtt?
Felajánlod neki a segítségedet. Ennyit tehetsz. Ő dönt, hogy elfogadja vagy sem. Ha nem, hát nem... nyitva kell hagyni a kaput, hogy bármikor felkereshet.
Ha pedig elfogadja, akkor azonnal beraknám pszichiátriára. Szedálják le, kezdjen el enni stb. Egy hónapos kúra elég lesz valszeg. Ez idő alatt látogatnám rendszeresen 🙂 (de azért első sorban mégis otthon próbálnám meg helyrehozni, csak nagyon benne van a pakliban, hogy azt pár nap után mindig feladná sajna. Ezért hangsúlyosabb a pszichiátria. Jobb lenne elkerülni, kellemetlen hely)
Amint „kiszabadult”, akkor elvinném úszni, vagy valami hasonlóan kímélő sportra. Nagyon odafigyelnék rá, hogy mit eszik. És beíratnám egy képzésre/elzavarnám dolgozni. Ne legyen ideje soha többet az önmarcangolásra 😃
Gondolkodásmódot formáló könyveket adnék neki, hogy fejlessze magát. Asszertivitás pl
F vagyok. Valahol mélyen megvan bennem az áldozat szerep.
Egy hivatástudattal bíró pszichiterapautához kerültem. A beszélgetéseink során ő mély empátiát érez irántam, és ez, HOGY NEM VAGYOK EGYEDÜL élmény ez gyógyít. (Privátban többet) Valaki aki nagy mélységeket élt át ajánlotta. Egy életen át tartom vele a kapcsolatot. Most már ez az ÁLDOZAT SZEREP nem nyilvánul meg, inkább én segítek akárkinek. Egy MINDENKI baráttá FORMÁLÓDTAM. vERENA kAST: "Szabadulás az áldozat szerepből" c. népszerű psz. sorozatban jelent meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!