Anyám folyton azzal csesztet, hogy mennyit eszek és sugdolózik miattam. Valahogy le lehet állítani?
Anyád sajnos mérgező szülő (sajnos, én is tapasztaltam ilyet).
Úgy állíthatod le, hogy a szemébe nézel, és azt mondod neki, hogy ezt fejezze be, mert neked ő ezzel fájdalmat okoz. Erre ő elkezdi majd mondani, hogy "de hát nem is, meg mennyit eszel amúgy is, stb.", akkor NAGYON fontos, hogy nem mész bele a játszmába.
Nem az a kérdés, sokat eszel-e, hanem az, hogy a saját anyád neked fájdalmat okoz. Ezt kell leállítani.
Tehát a válasz: nem vitatkozni szeretnék, megkértelek, hogy ezt hagyd abba. Ha nem hagyod abba, akkor tudomásul veszem, hogy te akarattal bántasz engem. És kimész (!!!!) a szobából. Minden alkalommal, amikor felhozza a témát.
Mert egyértelművé kell tenni, hogy az ő cselekedete a káros és mérgező, függetlenül attól, hogy te mennyit eszel vagy nem eszel.
Ha nem ennél, akkor azzal csesztetne vagy találna valami mást. A mérgező szülőknél a JÁTSZMA a lényeg, mindegy, mi miatt teszi, talál rá okot.
Még egy: olvasd el a Mérgező szülők című könyvet, hogy tisztán láss, és segítsen kezelni a helyzetet!
Egyik sem. Szerinte keveset.
Mindig jön, hogy mennyire keveset eszem, illetve ő nem főz többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!