Ha megnyernéd a főnyereményt a lottón te mihez kezdenél vele? Kinek mondanád el?
Kihoznám Svájcba a nagyrészét.
Nem mondanám el senkinek, mert rögtön "érdekes és normális" lennék a családom szemében, 20 sok év után :D
Elmennék tanfolyamra, ami érdekel, vagy csak írnék és kiadatnám.
A családtagjaimnak kisebb összeget mondanék. Nem azért, mert sajnálnám tőlük, hanem tartanék attól, hogy akárcsak véletlenül is kikotyogják és ezzel veszélybe kerülnek. Anyámnak pl. azt mondanám, hogy nyertem egy összeget, de jobb, ha nem tudja mennyit és szóljon, ha kell valami neki. Nem szokta erőltetni a pénzügyeim, szóval ezt így elfogadná.
Vennék egy házat anyámnak, apámnak felújítanám a házát. Magamnak vennék első körben a fővárosban egy minimalista és egyszerű lakást, aztán nyelvet tanulnék. Végre szórakoznék és költhetnék a hobbijaimra. Vennék egy csomó könyvet, kialakítanék egy könyvszobát. Vennék óriás tévét, konzolt, jó pc-t, mert egy ősrégi gépem van. Vennék egy nagyon top hangrendszert a zenékhez és filmekhez. Elutazgatnék a barátaimhoz, akiknek mára elég nagy része külföldön él.
Aztán valószínűleg elkezdenék írni, talán egy kicsit utazgatnék, ilyesmik.
Az én családomban sokan pénzéhesek, és voltak ebből korábban problémák, veszekedések? úgyhogy senkinek nem mondanám el, mert ha már valaki tudja, akkor sajnos az nem fog sokáig titok maradni. Ha emiatt nem kellene tartanom, amyukámnak elmondanám, ő tud bánni a pénzzel, nem menne el az esze.
Miután megnyertem a pénzt, egy ideig nem csinálnak semmit. Addig, amíg nem tudok ésszerűen gondolkozni. Utána kikérném egy olyan szakembernek a véleményét, aki ért ahhoz, hogyan érdemes befektetni a pénzemet.
Amit minél előbb elintéznék, az anyukám korai nyugdíjazása, ráfér a pihenés. :)
Nem élnék nagy lábon. Úgy érzem, már eljutottam arra a szintre, hogy nem érdekelnek annyira a külsőségek, tárgyi dolgok. Normális életet élnék, de nem másnak dolgoznék, hanem saját vállalkozásba kezdenék. Rendesen megfizetnék mindenkit, aki nekem dolgozik, emberszámba venném őket, nem úgy, mint sok helyen, ahol megalázzák az embert... Igyekeznék segíteni másokon. Legfőképpen a környezetvédelem érdekel, így szívesen támogatnám az ezzel kapcsolatos hazai kezdeményezéseket. :) Képezném magam, tanulnék, egyszóval nem állna meg az élet, csak végre nem kéne azon aggódni, miből fogok holnap ételt venni, és azzal foglalkozhatnék, amit szeretek csinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!