Miért érzékenyülök el, ha meghallok egy szép, lassú lírai számot?
Ha meghallok egy lassabb számot, mondjuk egy balladát, amit régen hallgattam, vagy hallottam pl. a TV-ben, akkor a sírás kerülget, de indokolatlanul... Még amikor el sem kezdődik a szám, már akkor sírhatnékom lesz az első pár másodpercnél. Nem kezdek el sírni, hanem csak könnybe fullad a szemem, meg furcsa érzéseim is vannak, szomorú is leszek tőle, és a régi emlékeket hozza fel bennem, legyen az jó vagy rossz emlék, hiányoznak is ezek, lehet hogy azért, mert visszavágyom ezekbe az időkbe. Hozzáteszem azt, hogy ugyanez van, ha a régi fényképeket nézegetem, ha a régi videókat nézem, na attól meg még jobban elérzékenyülök.
Hasonló a helyzet akkor, amikor egy olyan lassabb számra (pl.: Delhusa Gjon, R-GO, Zámbó Jimmy, LGT, Bikini, Edda, P.Mobil...) bukkanok, amit először hallgatok, amikor jön a refrén, már attól elérzékenyülök és kicsit bekönnyezek. Elég mély érzéseket keltenek fel bennem ezek a lassú lírai számok. Van ennek valami köze a tudatalattihoz, vagy érzelmesebb fiú vagyok? Másnak is vannak ilyen érzései? Túlérzékenység lenne? Köszönöm a válaszokat előre is. 16f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!