Mi lenne, ha nem lenne internet? Kint lennének az emberek az utcán tömegével?
Erősen provinciális gondolkodásmódra vall, ha az Internetre csak úgy tekintesz, mint szórakoztató eszközre. Persze nem is csodálom, hiszen Magyarországon valóban nem sokkal több ennél.
Internet nélkül a világgazdaság számos területe lelassulna, mások el is tűnnének. Sokkal lassabban terjedne az információ. Képtelenség lenne megkerülni a "hivatalos" hírforrásokat, nem lehetne közölni a valóságot szűk baráti körön kívül másokkal, hacsak nem kezdesz szamizdatot nyomtatni, mint az ellenzékiek a hetvenes-nyolcvanas években - de az sem jutott el pár száz embernél többhöz. Nehézkessé válna a kereskedelem, az iparszervezés. Újra telefonon vagy levélben kellene intézni mindent.
De ha nem lenne Internet, rövid időn belül újra lenne. Hiszen az Internet nem más, mint különböző technikák egyesítése: a számítógép, a modem, a kommunikációs protokollok és a helyi hálózatok összekapcsolása. Olyan találmány, mint pl. a vasút, amiben szintén semmi új nincs, mert korábban is meglévő dolgokat kombináltak össze. Tehát ha nem lenne Internet, akkor megint modemes BBS-ek lennének, vagy valami hasonló. Nagyon sok mindennek kellene eltűnnie ahhoz, hogy az Internet, mint társadalmi-technikai jelenség ne létezzen valamilyen formában.
Lehet, hogy nem vagyok jó megfigyelő, de valahogy nekem nem tűnt fel, hogy ahogy bejött a Net, eltűntek volna az emberek az utcákról... Rendezvényeken akkor is voltak, munkaidőben pedig a többség dolgozott vagy otthon ült... Lehet, hogy én, a mostani nagy netfüggő többet voltam kint, de nem sokkal. Hát még egy normál ember, aki egyáltalán nem a neten lóg egész nap (bár én is kertészkedem, macskázok, főzök, olvasok offline meg effélék, de ezen tevékenységeimkor általában nem vagyok az utcán).
Ezt te komolyan gondoltad? Nem tudod, hogy miket csinál az ember s hogy ok nélkül nem mászkál az utcán, egy vonzó rendezvényre viszont sokan elmennek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!