Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem jóval puhányabb...

Csak szerintem jóval puhányabbak a mostani fiatalok?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek.

De csak szerintem jóval butábbak, és lustábbak a mai fiatalok?

2018. máj. 24. 20:48
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem régebben is ugyan úgy voltak lusta, buta emberek.
2018. máj. 24. 20:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

attól függ, mihez képest. ha azt is összevetjük, hogy a világ is változott, akkor lehet, hogy arányaiban nem butábbak, mint egy idősebb generáció.

szóval én meg úgy látom, hogy ez az egész dolog azért alakul így, mert az igények is errefelé mennek, pedig én is ha megnézek egy kb. 15-16 évest akár élő akár internetes megnyilvánulása közben, pont ugyanaz jut eszembe, hogy ez mégis hogyan vesz levegőt, de figyeld meg, mondjuk 10 év múlva mégis boldogulnak, és ráadásul olyan módon, amit te akkor is ki fogsz röhögni, és azt mondod, hogy "ebből mégis hogy tud valaki megélni".

ez már ma is így megy, én azt tapasztalom, pedig nem mindegyik az a kategória, hogy apuci alátolja a családi cégben a pozíciót.

2018. máj. 24. 20:58
 3/6 anonim ***** válasza:
55%

Az a helyzet öreg, hogy ma már nem kell a társadalom 90%-ának traktorozni, fakitermelni vagy félmázsás súlyokat emelgetni a munkahelyén.

Vágom, hogy 50 éve ez volt a menő és mindenki faxacsávó volt, meg minden anyámkínja, de ma már más világ van. Szokj hozzá. Amúgy se értem, hogy minek kellene tahó Izomtibinek lennie a többségnek és hogy az mire jó...

2018. máj. 24. 21:49
 4/6 anonim ***** válasza:
54%
Gyenge vagyok nagyon, de szeretek betonozni és az itthoni bontasi mukalotkban mindig önként reszt veszek akár suli időben is, már most tudom a 12.-es töri anyagot 8.-os tanulokent. Ja és. a. munkát nagyon jól bírom. Szóval az allitasod nagyon helytelen. Azt mondod én kivétel vagyok? Sok osztály társam rendben tart egy házat meg egy kertet egyedül, 14 évesen
2018. máj. 24. 22:53
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

A fiatal generációnak már egészen más számít értékes tudásnak, mint a múlt században. Tény, hogy biztosan nincs annyi adat a fejemben mondjuk történelemből, mint a szüleimnek volt, mert alkalmazodunk a digitalizációhoz, hozzászoktunk ahhoz, hogy percek alatt az interneten hozzá lehet jutni ezekhez az adatokhoz. Viszont van egy felsőfokú, és egy középfokú nyelvvizsgám, közben egy harmadik nyelvet tanulok. Ma például a nyelvtudás elengedhetetlen a felerősödő globalizáció következtében, vagy ugyaígy az informatika is. Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy a szüleim, nagyszüleim buták, mert nem beszélnek idegennyelveket. Pedig nem azok. Vagy hogy az idősebbek nem értenek az informatikához, nem tudják kezelni a számítógépet, stb. Persze ezek mind általánosítások, csak probálok fordítva gondolkodni.

Mondasz valamit, én is látok valamifajta leépülési folyamatot, de szerintem ennek a generációk közötti szembeállásoknak jó lenne véget vetni. :) Annyi ,,a mai fiatalok" kezdetű mondatot hallottam már életemben, és egyiknek sem volt túl hízelgő a vége. Ez mindig úgy elszomorít, rossz érzés, hogy ez a kép alakult ki rólunk. :( 18L

2018. máj. 24. 23:27
 6/6 anonim ***** válasza:
51%
Igen, én életképtelennek mondanám
2018. máj. 25. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!