Belemennél abba, hogy a leendő munkáltatód látni akarja, hol és hogyan laksz?
Beajánlott egy ismerősöm egy közismert híresség házába gondoki, kertészi munkára. Voltam nála "interjúfélén". És meglepett, hogy az illető azt mondta, hogy a folyamat része lenne az is, hogy ő eljön hozzám körülnézni, hogy hol és hogyan lakom. Mert hát nem mindegy neki sem, hogy kit enged be a házába dolgozni stb.
De csak átlagfizetésnek megfelelő keresetre lenne lehetőségem, nagyon speciális elvárásoknak megfeleléssel, plusz nekem fura, hogy érdeklik a körülményeim. Ilyenről még sosem hallottam.
Érdekelne, hogy aki éppen munkavállalás előtt áll az mit tenne pl egy ilyen helyzetben.
hát, ha ilyen munkahelyet akarsz akkor igen, muszáj lesz,
nem egy olyan embert akar alkalmazni aki az otthonát se tartja rendben
Ki és miért húzta le ennyire az elsőt? Valóban jót mondott, hogy erkölcsi bizonyítvány+referenciák és a határ meghúzva.
Érthető okfejtés persze hogy egy kupis embert nem akar valaki a házába hívni melózni, de azért szürreális az egész, mert tényleg nem állambiztonsági szervhez mennék dolgozni vagy vezérigazgatónak egy céghez, hanem egy egyszerű gondnoknak átlag pénzért.
Gondolj bele, hogy te az ő házában dolgoznál, az ő házában sétálnál minden nap, ő pedig csak egyszer akar benézni a te házadba.
Ettől függetlenül én se biztos, hogy belemennék. Attól függ mennyire kell az állás. Mondjuk ha már be lettél ajánlva, akkor nem tudom mire fel ez a felhajtás.
A magánélet és a munkahely nálam külön van választva.
Nem vállalnék el olyan munkát, ami másnak a "privát" dolgaihoz lenne köze.
Volt már nálam főnököm/ kollégám, de mint "magán" ember (mint egy "haver")
Igen. Csak ezek szerint primitíven fogalmaztam és ezért nem világos. A lényege az, hogy te mint állami alkalmazott bárhol az életben, nem tartozol beszámolóval a munkáltatónak, a magánéleti dolgokat illetően meg pláne nem, ami tabu az emberek túlnyomótöbbsége számára.
Ez amire te készülsz, ez meg magáért beszél. Állandóan elégedettének kell lenned, mosolyognod, beszélgetned, beengedned az illetőt a legszemélyesebb privát magán területedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!