Van olyan itt, akik nem tartanak otthon üdítőt-nasit, és ha rokon vagy vendég jön mindig megy a szégyenkezés?
Mi ilyenek vagyunk és mindig beleesünk ebbe a csapdába, de egyszerűen sose szokott hosszútávon semmi itthon lenni.
Ciki ez?
Mi nem tartunk semmi (!)"üdítőt-nasit" és ha valaki beesik teát, kávét kérdezünk, ha nem kér, szemetet nem kínálunk helyette szegénynek, nem büntetjük. Ha éhes, körülnézünk, mi van - vajas kenyér, vagy ilyesmi.
Szégyenkezni nem kell emiatt.
Nem tartok itthon üdítőt és soha nem is fogok. Nasi van, földimogyoró, bármikor előadom a tápanyagtartalmának általam ismert részét, nemrég beírtam a Chronometerbe és rájöttem, nekem mennyire hasznos (a paleósok pedig akkor sem érdekeltek, amikor kb. paleóztam, főleg a hüvelyesekkel kapcsolatban nem).
Soha nem esik be hozzánk senki, el is várom, hogy szóljanak előre. De ha szólnak, sem lesz itthon más, mint anélkül.
Van víz, de még sör, bor és vodka is (s 80%-os rum, de az konyhai segédeszköz, normális ember nem tudja meginni).
Pár tea és a kedvenc olcsó instant kávém, de azt sosem kínálom fel senkinek.
Nem enni jönnek, de persze készíthetek valamit, ha kell.
Mivel szeretek sütni-főzni, elvileg tudnék vendéget fogadni, de hozzánk sosem jön senki, akkor is csak szó szerint beugrik és beszélget egy keveset. Néha azért eszünk, normális főtt ételt, ami van. Ha nagyon húsevő rokon jön, alapból hoz magával ételt (nálunk ritkán van hús, venni pedig szintén ritkán tudunk, mert boltból semmiképp, háznál pedig évi párszor van).
Miért szégyenkeznék? Sosem kötöttem szerződést, hogy vendégül látok embereket olyan ételekkel, amiket én nem eszem. Képes lennék rá bizonyos esetekben s akár hajlandó is, de ez nem elvárás, nem kényszer.
Itt sincs semmi, de ide nem is állít be pofátlanul senki.
Csak néha anya, de ő nem vár el ilyesmit. Meg örül pl a műzlinek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!