Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi lenne az igazságos az...

Mi lenne az igazságos az ilyen esetekben? Nektek mi a véleményetek erről? (túlsúlyos utasok)

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam, hogy az Egyesült Államokban egyre többször fordul elő helyi repülőtársaságoknál (de más országokban is van néha ilyen), hogy valaki, aki lefoglalta a helyet a repülőn és fizetett is érte, nem tudott leülni és állnia kellett egész úton vagy összehúzódzkodva nyomorogni, mert a mellette ülő utas nagyon túlsúlyos volt, és emiatt ő másfél széket foglalt el, mert egybe nem fért bele.

Olvastam egy interjút, amit egy olyan férfi adott, akinek 7 óráig állnia kellett, mert a mellette lévő utas iszonyú kövér volt, és egyszerűen nem tudott leülni a saját székére, mert ő azonnal kettőt elfoglalt, a személyzet meg nem tudott a helyzettel mit kezdeni, mert plusz üres szék nem volt.

A mindennapokban velem is már volt ilyen buszon, hogy a kettes ülésnél mellém ült egy eléggé túlsúlyos ember, és szó szerint az ablaknak nyomott, majd amikor megmondtam, hogy ezt azért nem kéne, még ő volt teljesen felháborodva, meg hogy ha kevés a hely, nyugodtan felállhatok.

Nem utálom a kövéreket, nekem teljesen mindegy, ki hogy néz ki, de az ilyen helyzetekben mi lenne a helyes megoldás? Ti mit tennétek? Vagy repülőn.

Volt már veletek vagy valakivel ilyen?

Mi a véleményetek az egészről?

2018. máj. 5. 10:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
61%

Videó vagy nem, nekem ez akkor is hihetetlen. Ha az utas nem tud beülni a székébe és bekapcsolni magát, akkor a repülő el sem indul, mert nem ácsoroghat felszállás közben. Ha le tud ülni, de kiveri a hisztit és a következő 7 órát állva tölti, a szíve joga :D De az nem azt jelenti, hogy nem tudott leülni, csak annyit, hogy nem akart. Elhiszem, hogy kényelmetlen lett volna, csak na.

Tartom magam én is ahhoz, hogy aki két helyet foglal, az két helyért fizessen. Tuti, hogy én is visszakérném a jegy árát, ha az övben hintáznék az ülés mellett egy túlsúlyos utas miatt. Abba bele se gondolok, milyen lehet az ablakra tapadni.

2018. máj. 5. 15:42
 12/13 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is kamu. De ebben az esetben az lenne észszerű, hogy a dagadtgeczyt leültetik egy folyosó melletti ülésre, hogy a segge ne a másik székre, hanem a levegőbe lógjon és kész, legközelebb meg 2 ülést fizettetnek ki az ilyenekkel.
2018. máj. 6. 15:22
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Kicsi vagyok és vékony, nagy eséllyel betalálnak a hegyomlások is, meg az alfahímek is, akiknek spárgára hajazó terpeszben kell ülni az ülésen, hogy a kis fäszuknak kényelmes legyen.

Mindkét kategóriát gyűlölöm, eleve ne érjen hozzám egy idegen, nem azzal van bajom, ha valaki kövér, mondanám, hogy nincs tisztában azzal, mekkora helyet foglal el, de nagyon is tisztában van vele, hiszen ezért ül le mellém, és nem egy másik 140 kg-os ember mellé.

Szerintem jogos lenne kettőt fizettetni velük. Távolsági buszon, a csomag mérete és száma korlátozva van, akkor az ember méretét nem lehet? Pláne, hogy a kutyámnak, aki e lábam alatt fekszik összegömbölyödve, külön jegyet kell vennem, pedig nem foglal plusz helyet.

2018. máj. 6. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!