Mit tehetek ez ellen?
A matek az egy az egyben logika (ha nem definíció szinten nézzük). Ha jó a logikád akkor az is megy. Ha nem megy, akkor még sincs olyan jó logikai képességed. (De ettől függetlenül lehet jó a korodhoz képest. Tapasztalatom szerint, az elmúlt években egyre inkább humán beállítottságúak a gyerekek, a logikus gondolkodásnak nyoma sincs meg sokakban, sajnos.)
Az, hogy az alapfogalmakat elfelejted nem csak a logikától, hanem a memóriától is függ. (Nekem például annyira rossz volt mindig is a memóriám, hogy töri és magyar érettségire összesen 1 hónapot tanultam, napi 12-15 órában. Ennek ellenére úgy mentem el érettségizni, hogy mindegyik tárgyból 3-3 tételt tudtam, mert a többi teljesen kiesett. A második héttől már nem is tanultam új tételeket, csak a régieket ismételtem mert azokat se nagyon tudtam a fejemben tartani. Matekból pedig 98%-os középszintű érettségit tettem úgy, hogy nem tanultam rá otthon 1 percet se.)
A sok feladatmegoldás általában segíteni szokott azoknak, akik első hallásra nem értik meg a matekot. Én ezzel próbálkoznék a helyedben elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!