Miért tettetem hülyének magam?
Ez talán ötödikben kezdődött, amikor új suliba kerülten. Megváltozott a környezet, az emberek, és nehezebb lett az iskola, és azt vettem észre, hogy mindenki okosabb nálam, és jobb dogákat ír, mint én. Talán ez okozhatta azt, amilyen most vagyok. Az egész osztály hülyének gondol, a barátaimnak hülye kérdéseket teszek fel, holott tudom rá a választ. Nem azt mondom, hogy okos vagyok, mert most el nem tudnám mondani Newton III. törvényét, vagy esetleg azt, hogy mik azok a telített szénhidrogének, de az alapműveltségem, szerintem nagyobb, mint az osztálytársaimé. Legalábbis a 90%-ánál én okosabbnak tartom magam.
Mégis, ha kérdez a tanár, akkor úgy teszek, mintha nem tudnám a választ, pedid de, és úgy meg szeretném mutatni mindenkinek, hogy okos vagyok, de egyszerűen nem tudom magam rá venni arra, hogy bemondjam a választ.
Ugyanezt csinálom otthon is, múltkor apa kérdezett valamit, amire tudtam a választ, de mégse mondtam, és nem tudom, hogy miért..
Az utóbbi időben talán javult ez a helyzet, de valahogy úgy beleéltem magam a hülye szerepébe, hogy nem bírok okos lenni.
Hogyan vegyem rá magam, hogy ne kérdezzek hülyeségeket, és, ha tudom a választ, akkor bemondjam?
Gondolom az egész amiatt kezdődött, hogy be tudj illeszkedni az új környezetbe.
Felvettél egy bizonyos szerepet, majd lassacskán rá kellett jönnöd, hogy te magad lettél a szerep.
De ezellen csak te magad tehetsz bármit is. Merj önmagad lenni, kezdj el kibontakozni. Legyél büszke arra amit tudsz, és mutasd meg ezt másoknak is.
Lehet, hogy most a barátaid elnevetgélnek veled, és azom hogy milyen butus vagy, de hidd el, sokkal jobban fognak értélelni, ha megmutatod, hogy kit tudsz.
A lényeg, hogy mindezt ne felvágva tedd, és közben fordíts sok időt a barátaidra is, hogy pozitívan érzékeljék a változást.
Szorítok :)
Szerintem is onbizalomhiany.
Ne hagyd magad!
Legy bator es eros! 😊
Egyszeruen csak belebonyolodtal ebbe az erzesbe es ha nem maszol ki gyorsan belole,lehet,hogy "ugy maradsz"!
Eroltesd meg magad!
En is csodaltam magam a tukorben,de onbizalmam mindekozben nem volt!tenyleg nem erted...
Olvass sokat,akar pszichologiat,a bolcs gondolatok nem fognak artani 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!