Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ez? A Romák miért...

Miért van ez? A Romák miért vannak "megbélyegezve"?

Figyelt kérdés

Na, szóval az lenne a lényeg, hogy egyszer mentünk az úton a tesómmal (egy széket vittünk a mamánkhoz) és leáll mellettünk egy (Roma) ember a kocsijával. Kiszállt, odajött hozzánk és ezt mondta:

-Helló, eladó?

-Nem

-Pedig megér vagy 5-ezret!

-Mamánknak visszük.

-Ja, oké. Várjál megnézem (kiszállt a kocsijából, és odajött hozzánk)

Ez a szék megér, vagy 5-ezret. Nézd az alján ott kell lennie, hogy "Tolet" (vagy valami ilyesmi)

aztán visszaadta, és elment. Ekkor a tesóm azt mondta:

HOGY MEGVANNAK SZEGÉNYEK BÉLYEGEZVE...

(Lehet, hogy olvasva nem, de élőben: féltünk,hogy mi lesz, aztán meg rájötünk, hogy vannak kedves,jószívű ROMA emberek is.)

2018. ápr. 22. 06:58
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
94%

Végülis rengeteg erőfeszítést tettek a saját megbélyegzésük érdekében. Lopás, betörés, rablás, késelés, lincselés, védtelen öregek agyonverése.

A jószívű roma ember beilleszkedett a társadalomba, nem patkánymozgással figyel az utcán, hogy mit lehet ellopni, kibe lehet belekötni, kit lehet kirabolni.

2018. ápr. 22. 07:13
 2/23 anonim ***** válasza:
83%
Azért mert amit az előző is írt, sok rosszat tesznek és ez nem általánosítás, hanem a többség ilyen. De nem csak a romák lehetnek ilyenek, fehérek is. Függ attól, hogy a szülei hogy nevelik és a környezettől is, ahol él. Ha a környezet jó és a szülei is tisztességesek akkor ezt fogja megtanulni és úgy fog élni ő is, de ha azt látja, hogy szülei lopnak és mocskosan viselkednek, plusz az utca hozzátesz egy lapáttal is, akkor nyilván ebbe szokik bele.
2018. ápr. 22. 07:27
 3/23 anonim ***** válasza:
43%
Hagyjuk mar .. Volt egy rendesnél TUNT budos cigany baratnom , kiderult olyan mint a tobbi csak egy ideig megjatszotta magat.
2018. ápr. 22. 07:36
 4/23 anonim ***** válasza:
19%
Rendesnek *
2018. ápr. 22. 07:36
 5/23 anonim ***** válasza:
94%
Az Thonet (ejtsd: tonet) szék volt és valóban megér 25.000ft-ot némelyik. Jó vásar lett volna a fickónak. Jóesetben ötször annyiert adja el, mint amennyiért hozzá jutott. Többek közt ezért a megbélyegzés.
2018. ápr. 22. 07:57
 6/23 anonim ***** válasza:
84%

Ez nem kimondottan roma kérdés.

Sok féle embertípus van,és egyszerűen arról van szó,hogy a különböző típusú emberek nem tudnak,nem akarnak együtt,vagy egy környezetben élni.

A megbélyegzésen meg senki ne csodálkozzon.Mindenkinek ott van a lehetőség a kulturált társadalomépítő szorgos életformára.Aki a linkeskedést választja,az saját magának köszönheti a megbélyegzést.

Jó példa erre a pr0li (is):

elvár,hőbörög,szemetel,igénytelen,zabál a tömegközlekedési járműveken,hangoskodik,csoszog,irigy,gonosz,indulatos,de aztán amikor leprolizzák,akkor fel van háborodva,hogy ő nem pr0li,hanem mindenki más a kényes sznob.

Közben csupán csak rendesen kellene élni meg viselkedni,és akkor semmi probléma nincs.

Az a roma,vagy bárki,aki igényes,dolgos,az ki tud szakadni a lumpen környezetből,ha akar.

2018. ápr. 22. 08:00
 7/23 anonim ***** válasza:
84%

[link]

Itt vannak a Thonet székek eredeti árai, ő ötezerért próbált lenyúlni tőletek egy sokkal értékesebb, széket, még mindig úgy gondolod hogy "kedves jószívű roma ember"? Lehet hogy szentül hiszik sokan hogy vannak köztük jók, de hogy ti nem egy olyanba futottatok bele az is biztos.

2018. ápr. 22. 08:25
 8/23 anonim ***** válasza:
92%
Hű de jó arc, hogy csak legálisan akart kirabolni. :D
2018. ápr. 22. 08:41
 9/23 anonim ***** válasza:
94%

Én általános iskolában (6. osztály) bekerültem egy olyan osztályba, ahol rajtam kívül csak 1 nem (!) roma srác volt, de viselkedésre ő is inkább közéjük tartozott.

- Ha nem adtam oda a házim, akkor a szünetben falra kentek és pofozgattak őrjöngve.

- Ha csináltam valami extra munkát, akkor valaki mindig odajött és kijelentette, hogy ő csinálta és mindenki őt támogatta, hogy látták, ahogy ő írja és mekkora mocsadék vagyok, hogy elloptam.

- Mindig kikérőt kellett tennem hazafele, mert megtudták hol lakok, így ott vártak a kapualjban.

- Ellopták a cuccaimat. Kimentem mosdóba és ha véletlenül ottfelejtettem a táskám/kabátom, akkor minden picit is értékes hiányzott belőle (toll, füzet, pénzt nem hordtam magammal), majd ott röhögtek és szintén nekem jöttek, hogy az az övéké és bántom őket!!!

És a többi... Miután felhasadt a szám és monoklival mentem haza sírva, hogy tegyenek át másik suliba (1 hónapig bírtam ott), akkor változott meg.

Mind ártatlan 11-13 éves roma volt, akik erősnek érezték magukat egy 11 éves lány terrorizálásától.

Miért van mindig kevesebb roma diákmunkákon? Én 1-el találkoztam összesen 6 év alatt, 15 munkahelyen.

2018. ápr. 22. 10:05
 10/23 anonim ***** válasza:
84%
Na ez a tipikus "cigánykodás" amit a roma úriember csinált. Bár van egy olyan érzésem, hogy a kérdés csak kamu.
2018. ápr. 22. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!