Hogy állsz hozzá az élethez?
1. - Biztonsági életet élni, a könnyű utat járni, úgy csinálni a dolgokat, hogy az emberek általában elfogadjanak... pl: Mondják a szülők, hogy tanuljál, és te szót fogadsz, jó jegyeket hozol, aztán olyan pályát választasz (szakközép, egyetem, vagy bármi...), amiből jó esélyeid vannak megélni, lesz egy stabil munkahelyed, nem ez volt életed álma, de elvagy vele, keresel elég pénzt, stb...
vagy pedig
2. - Bevállalósabb, de kockázatosabb életet élni, olyan célokért küzdeni, amelyek nem mindennapiak, amikben nem feltétlen támogatnak az emberek, mondják hogy hagyd abba vagy max hobbiból csináld, mert úgy se lehet megélni belőle, stb... ???
Én személy szerint a 2.-at preferálom, de attól szép az élet, hogy vannak mindenféle emberek, nem mindenki ugyanúgy gondolkozik, tehát elfogadom az 1.-t is, csak az nem nekem való.
Persze a 2.-on nagyot lehet bukni, ha nem jön össze, kérdés melyik a rosszabb? Próbálkozni, elbukni többször, aztán egyszer hátha sikerül, vagy leélni biztonságban az egész életet, úgy hogy egész végig valami mást csinálnál legszívesebben, másképp élnél, csak nem mersz?
Sosem késő az 1-esröl, a 2-esre menni.. :)
„...Te vagy egyedül, aki megválthatja az életedet
Azért itt nem egyszerű, az oroszlán barlangja
Minél jobban belemászol, annál mélyebbnek mutatja
Fontos a siker, ne keverd látványpékségekkel
Mert illúziók lapátja, így temettek milliárd embert
A boldogság elfáradt szó, elárulom mit jelent
Hogy szereted magad, ezáltal szereted itt a jelent
Teljesen más az, amit ők úgy hívnak, egoizmus
Látszólag magad érdekel, pedig kifele indulsz
Másoknak bizonyítasz, másoknak akarsz megfelelni
Még itt vagyok, és szólok, hogy te ne akarj arra menni
Becsüld a barátaid, becsüld végre már a párod
És becsüld, akármilyen mélyre ásott el a családod...” - Fankadeli
"Nyitott szemmel jársz, vagy bábú leszel - választhatsz
Igaz szöveget írsz, vagy csak rímet árasztasz
Értékeljed önmagad, de jó súlyosan árazzad
Élj a mának mindig, ne az álommanót fárasszad
És ha beléptél az ajtón, hidd el minden sínen lesz
Én is álmodoztam, hogy saját csodatevő dzsinnem lesz
De az élet nem egy álom, nem a sült galambot várom
Egy játékos módban játszom, nekem nincsen párom" The Steve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!