Általánosságban, a férfiak miért szeretik az autókat?
Nagy, hangos, gyors, formás. Szabadságot sugároz, mert eljuthatsz vele bárhova, bármikor. Önállóságot és egzisztenciát sugároz, mert megmutathatod mennyid van. Az autó mindig is presztízs értékű dolog volt.
Gyakorlatilag a lakáson, házon kívül a második legnagyobb értékű dolog amit egy átlag ember birtokolhat.
Plusz biztos benne van egyfajta társadalmi nyomás, norma is. Gyerekkorunk óta belénk nevelik mi a férfias és mi a nőies, mit kell a férfinak szeretni mit a nőnek. Hozzá kell tenni az autókat a nők is imádják.
Az autó szimbólum. Mint a régi időkben a hátasló.
Ma lehet a mobilitás szimbóluma.
Lehet státusszimbólum.
Szép, műszaki alkotás.
Mechanika, eszköz, gép.
Megtestesíti a szabadságot, a technikaiságot.
Nekem fénykoromban 911es Carrera volt, pont a fentiekre tekintettel.
Amúgy én férfiként régebben nem rajongtam értük. Mindig is inkább repülőgép meg vonat kedvelő voltam.
Mostanában három dolgot szeretek:
- Versenyautókat
- Régi, oldtimer autókat
- Oldtimer versenyautókat
Pár éve rendszeres látogatója vagyok a Hungaroringnek, imádom érezni az égett gumi szagát, a benzingőzt. Hallani ahogy bömbölve elzúgnak igazi versenyautók a pályán amik arra lettek építve hogy száguldjanak.
Nagy álmom hogy végignézzek élőben egy 24 órás versenyt és egy Nascar futamot.
Hozzátenném még, hogy jogosítványom még nincs, de már nagyon vágyom egy autóra 29 évesen. Eddig soha nem volt se pénzem se lehetőségem rá. Meg igazából BP-n belül igényem sem, főleg diákként.
Viszont egyre jobban vágyom rá. Ezerszer kényelmesebb egy autóban ülni télen-nyáron mint tömegközlekedésen nyomorogni 100 másik emberrel. Meg sokkal rugalmasabb, minden távolság lecsökken. Szeretek például túrázni. Ha ki akarok menni a Pilisbe, az autóval 1 óra lenne. Vonat, BKV 2-2,5 óra alsó hangon.
Vidékre hazamenni háztól házik 4-5 óra. Autóval 2 óra lenne. Eddig ha hazamentem, mindig pénteken mentem, vasárnap jöttem. Elment fél-fél nap az utazással a hétvégéből. Autóval pénteken elindul az ember, vacsorára otthon lennék a családdal és hétfő reggel még beérnék munkába időben.
Arról nem is beszélve, hogy az autó egy darabka otthon. A személyes kis tered a saját cuccaiddal amit mindenhova vihetsz magaddal és kicsit elzár a külvilágtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!