Minden férfi nemű, a jelen, a jövő, a tárgyak. Én mondhatom ezt?
Ha kifejtenéd akkor könnyebben meg tudnánk mondani. Ez csak egy tételmondat, önmagában semmit nem jelent így. Én is vagy 3 értelmezési módot bele tudok gondolni.
Írd le mire gondolsz pontosan és visszatérünk rá.
Miért ne mondhatnád? Azt mondasz, amit akarsz. Az más kérdés, hogy igaz-e, így van-e, van-e értelme egyáltalán...
Lehet szexizmus is, az meg attól függ, hogy milyen értelemben érted a dolgot, mi az előzménye ennek a gondolatnak.
Valaki segítsen már megtalálni ebben a mondatban az alanyt és az állítmányt, lehet hogy nekem volt hosszú hetem de nem értem.
Mit szeretne mondani?
A németben pl. vannak nevei a tárgyaknak, de nem mind hímnemű ("férfi nemű" egy sincs). De a japánban pl. a "zaj" kanjija három "nő"-t ábrázoló kanji (tényleg, keress rá), szexizmusnak nem mondanám, inkább tapasztalaton alapuló általánosításnak.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!