Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet valaki úgy állatvédő,...

Lehet valaki úgy állatvédő, hogy eszik húst? Vagy ez képmutatás?

Figyelt kérdés
2018. márc. 4. 20:41
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Lehet. Minden kis elmozdulás számít ez nem fekete fehér dolog.

az is valami amúgy, ha valaki kevés húst eszik.

2018. márc. 4. 20:44
 2/7 Mádár0218 ***** válasza:
36%
Ha haszonálatot véd és eszik akkor kép mutatás
2018. márc. 4. 20:45
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

#2 simán lehet ott is olyan, ami jó, hogy csinálja. mondjuk eszik csirkét, de a ketreces tartás ellen küzd.

szerintem valami bármi jót tesz az jó. kár ettől elvenni a kedvét, hogy leképmutatózzuk, mert máshol meg nem tesz jót.

2018. márc. 4. 20:54
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
És egy vegán henteshez mit szólnátok? Az képmutatás? Mert én ismerek ilyet. Nem eszik húst csak árulja. Az emberek akkor is ennék a húst ha nem árulná, akkor már miért ne ő huzzon hasznot rajta? Semmivel se védene meg több állatot ha másképp tenne
2018. márc. 4. 20:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Az is állatvédő, aki az orrszarvúk megmentésén dolgozik, és attól még eszik csirkét, pulykát, amik szintén állatok.
2018. márc. 4. 21:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Eszem húst, viszont feldűhítenek az olyan esetek, amikor kutyákat vagy macskákat bántalmaznak. Nem címkézem magam állatvédőnek, se semminek, de sajnálattal tölt el és segítésre ösztönöz, ha lesérült állatot látok, pl. őzet, vagy madarakat.

Lehet, hogy nem “minden állatot” védek a maga szószoros értelmében. De szerintem ez kb. annyira nevezhető képmutatásnak, mint amikor sokan emberszeretőnek mondják magukat, miközben nem szeretnek minden embert:)

2018. márc. 4. 21:47
 7/7 anonim ***** válasza:
35%

A húsevő emberek nem állatok. Vidékiként sok disznó- csirke-, kacsa-, nyúl- meg egyéb állat leölésének, feldolgozásának és elfogyasztásának voltam szemtanúja, mindenhol prioritás volt, hogy az állat ne szenvedjen. Most te miben halnál meg szívesebben, rákban, időskori végelgyengülésben, vagy autóbalesetben 60 évesen? Mert én a harmadikat választanám, és kb. ez áll legközelebb az állat levágásához, írhattam volna baleset helyett gyilkosságot, és akkor máris tisztább a szituáció.

A nagyüzemi állattartásról már rengeteg rosszat hallottam, így olyan húst nem is eszek, mert nem támogatom. De attól, hogy én nem veszem és fogyasztom, más még fogja, szóval ezzel csak a saját lelkiismeretem nyugtatom meg, semmi társadalomra, vagy állatokra hasznos dolgot nem tettem.

2018. márc. 6. 02:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!