Miért kell azt hinni hogy aki munkanélküli, az nem csinál semmit? Miért kell beszólogatni, mikor eleve rossz a kedvem emiatt?
Most végeztem az egyetemen, még sajnos nincsen munkám. Lassan álláshirdetés olvasással kelek, fekszek. Eddig sikertelenül jártam. Nyelvvizsgára tanulok, illetve itthon is segítek természetesen a házimunkában, meg minden egyéb dologban amiben tudok. Eljárni nem járok el itthonról szinte soha szóval nem költök semmire. Van egy ismerősöm aki minden egyes nap megkérdezi hogy "na ma fogsz csinálni valamit?" Miért kell azt hinni hogy csak fekszek egész nap? Nagyon nem így van. Lelkileg már annyira ki vagyok készülve ettől a tétlenségtől hogy lassan minden nap kerülget a sírás, rossz a kedvem. Elég baj az nekem hogy nem tudok dolgozni jelenleg. Tegnap mondom neki hogy rossz a kedvem. Erre gúnyosan kérdezi, hogy "depis vagy?,mondd el mit érzel". Nagyon vicces..
Miket lehet ezekre válaszolni?
"Van egy ismerősöm aki minden egyes nap megkérdezi hogy "na ma fogsz csinálni valamit?"
Kérdezd meg tőle, hogy nem tud-e egy jó állást? :D Ha őt zavarja az, hogy TE munkanélküli vagy (amihez semmi köze, hacsak nem Ő tart el Téged), akkor szerezzen Neked egy jó állást. És onnantól fogva minden nap megkérdezheted: na, találtál már nekem egy jó állást? :D
Nem kell magadba roskadni - kis gondolkodással "ki lehet oltani" az ilyen dolgokat :-)
#6: Ez nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni! Köszönöm! Egyébként ő is volt munkanélküli évekig. Akkor én még egyetemre jártam. Sosem gúnyolódtam se rajta, se másokon. Én másfél hónapja vagyok itthon sajnos.
#7: Köszi a biztatást!:)
#8: Nagyon jól leírtad!! Szó szerint ugyanezt csinálja ez az ismerősöm is. Amikor ír, a munkájáról panaszkodik. Hogy mennyire elfáradt, de holnap is megy stb stb. Elhiszem hogy neki se könnyű, de megmondom őszintén szívesen lennék a helyében.
#10: Egy vidéki egyetemen végeztem, gazdaságtudományi karon. Viszont lakhelyet meg mindent nem adnék ki magamról bocsi. Nem erre irányult a kérdésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!