Hogy tartsam vissza a dühömet, az indulataimat?
egy jó pszichológus, minden rosszindulat nélkül
nem normálisak az ilyen dühkitörések, az pedig nem magyarázat, hogy "annyian csaptak már be, aláztak meg", másokat is..., mégsem mennek neki a másik embernek
nem mellesleg, később, sőt, már 14 éves kortól felelősségre vonhatnak, utána pedig jöhet a jogi hercehurca
hidd el, felnőttként még cudarabb ez a világ
Csöndes voltál és megaláztak. Azért, hogy ez ne fordulhasson többet elő erőszakos lettél. Most látod ennek a hátrányát is és szeretnél változni. Természetesen nem vissza csöndesnek, mert az nem vált be. Próbálkoztál több mindennel, de semmi nem vált be.
Ha jól értem, most itt tartasz.
Valószínűleg azért nem vált be semmi, mert Te egy 3. viselkedésformát szeretnél. Olyat, amiben kifejezheted ha dühös vagy valakire és távol tarthatod Magadtól azokat akiktől félsz. Erre nem lehet megoldás a természetjárás -bármennyire is szereted- vagy a párnaütés, mert egyik sem egy viselkedésforma.
Szerintem keress olyan mintát (inkább mintákat) aki akár a környezetedben él, akár egy film szereplője is lehet. Nem kell feltétlenül olyannak lenni mint X, hanem több emberből is össze tudod szedni azt, hogy milyen szeretnél lenni és utána a viselkedésüket amitől olyanná válhatsz le tudod másolni.
Fontos, hogy tudd elképzelni milyen lenne úgy az életed, hogy éreznéd Magad, ha ilyen vagy olyan lennél.
A múltaddal is kellene foglalkoznod: megbocsáthatsz magadnak és a benne szereplőknek. Mindnek, ha kell akár egyesével is. Vagy elmész szakemberhez aki segít feldolgozni. Vagy félreteszed és elfelejted és ha szükséges akkor később, mikor felkészültebb vagy és még mindig zavar akkor teszed meg az előbbiek közül valamelyiket, ha nem találsz ezeknél jobb módszert.
Azt jól látod, hogy Neked kell változni :)
És érdemes is. Mondom én, aki valaha túl csöndes, majd kicsit nagypofájú (de sosem olyan szélsőséges) voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!