Miért vagyok irigy?
Ha emiatt nem viselkedsz szemét módon másokkal és nem gyűlölködsz, szerintem ez teljesen normális. Inkább vágyódsz arra ami neki van, de nem vagy irigy.
Irigy ember a levegőt is sajnálja a msiktól, indulatot érez amiért nincs valami olyanja, amiért a másik ember megküzdött. Persze ő meg se próbál mozdulni érte, úgy érzi hogy az neki alapból jár és kész. Ha valamije van, azt nem hajlandó megosztani, sőt, sok esetben eszébe sem jut, hogy egyáltalán illene. Nincs benne hajlam sem rá. Ismertem ilyet, na az hétszentség, hogy többet irigy ember közelébe sem megyek.
Ha már kérdezted, én nem vagyok ilyen egyáltalán :) Az anyagi "javak" egész életemben hidegen hagytak, ha meg valamiben nem vagyok olyan jó, mint mások, azt a saját kudarcomnak élem meg és jobban hajtom magam, hogy sikerüljön. Az egyetlen akivel versenyzek, az saját magam.
De ez gyerekes hogy masnak van “babahaza” akkor enis sirok egyert...
Persze onmagatol alakul ki ez az erzes de tapasztalatom szerint akkor ha nincs erom vagy nem tudok dolgok ellen tenni.
Ami ellen nem tudok tenni elfogadom... (pl magassag, alkat, csaladi hatter).... na de amiert tudok tenni es nem is olyan tavoli cel mint egy auto, azert azt tudom, hogy eltudom erni ha akarom.. ;) vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!