Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Butábbak voltak az emberek a...

Butábbak voltak az emberek a google és internet előtt?

Figyelt kérdés
2018. febr. 4. 18:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem..Most se te vagy okos, csak a kezedben van a technika ami gondolkodik helyetted. Megkockáztatom, hogy így fokozatosan elbutulnak az emberek, mivel nem kényszerülnek rá, hogy megjegyezzenek, fejből tudjanak dolgokat. Minden ott van a telefonban, csak meg kell keresni
2018. febr. 4. 18:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szólóhoz csatlakozok. Az emberek a technika ilyen szintű terjedése és fejlődése miatt csak egyre butábbak lesznek, mert nem kell gondolkodniuk, mindent megtalálnak az interneten. Ahol aztán olyanokat is olvasnak, amiknek a fele sem igaz, de elhiszik, ezáltal csak még rosszabb lesz a helyzet.
2018. febr. 4. 18:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

van az a mondás, hogy az a baj a 21. századdal, hogy a hülyeség elkezdett gondolkodni.

ezt sokféle módon lehet értelmezni, nem ismerem az eredeti kontextust,de szerintem az a lényege, hogy most már mindenféle tudományos dolgoknak is utána tudsz nézni, lehet vele dobálózni, egészen szofisztikált kifejezésekkel mondanak ótvar baromságokat emberek.

2018. febr. 4. 18:43
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem, sajnos most butábbak.
2018. febr. 4. 18:47
 5/10 anonim ***** válasza:
66%
XD a fejlődés illúziója.
2018. febr. 4. 19:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem butábbak az emberek. Eltunyulnak nem kell tájékozódniuk, ott a gps. Nem kell megtanulni főzni, ott a mindmegette.hu többezres recept gyűjteménye, a kisujjad sem kell megmozgatnod az információért ‘hisz a kezedben van. Nem kell megszerezned. A tudás illúziója ez, de igazából nem tudsz semmit. A sok hülyeségen kívül, mert feltételezem nem tanulmányokat komoly cikkeket könyveket olvas MINDENKI a neten. Ami meg a facebookon tapasztaltam 10 ev alatt kb, a s@ggem törölhetem ki, az nem hasznos informacio...
2018. febr. 4. 19:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert akkor legalább volt annyi energiájuk, hogy aminek akartak, utánaolvastak, ismétlem olvastak. Jobb volt a tekintetben régen, hogy az agyukat jobban használni kellett.
2018. febr. 4. 19:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen mihez képest "butulunk" el?

Az emberek 99%-a sosem volt kiemelkedően okos. Abban van igazság, hogy a "telefon gondolkodik" helyettünk. Viszont megvan a fordítottja is. Egy mai átlag embernek már gyerekkorától kezdve annyi információt kell tudnia, tárolnia, mint évszázadokkal ezelőtt egy "tanult" embernek. Korábban egy ember 60 évig élt, 16-18 évesen már gyereket szült és kis korától a földeken dolgozott, vagy mesteremberek mellett. Manapság ott tartunk, hogy 25 vagy mire befejezed a tanulmányaid és még egy percet nem dolgoztál.

Régen sem tudott mindenki tájékozódni, régen sem maguktól "tanultak" főzni, hanem ott volt a nagyitól örökölt 100 éves családi receptkönyv. 100 éve még csak olvasni, írni sem.

Bizonyos dolgok háttérbe szorulnak, mellette viszont egyre magasabb elvárások is vannak, akár munkában, akár az élet alapvető területein a közlekedéstől kezdve a számlák befizetéséig.

2018. febr. 4. 19:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Az tény, hogy az információ, tudás sokkal értéktelenebb és értékelhetetlenebb lett.

Elég csak megnézni sok választ itt, gyakorlatilag abból áll, hogy ki tud gyorsabban kiguglizni tényeket és bemásolni a saját véleményére formálva.

Gyerekként egy könyvet hónapokig, évekig nézegettem, beleástam magam témákba. Ma készen van tálalva, elolvasom és megyek tovább. Vagy egy számítógépes játék is kitartott hónapokig és szinte érzelmi kötődést adott, mert sokkal jobban "fantáziált" az ember mint manapság, mikor 10 perc letölteni mindent torrentről és amint vége jöhet a következő.

Az előttem szóló jól megfogalmazta, hogy a fejlődés, tudás illúzióját adja az internet a hülyéknek.

De mindent összevetve, nem lett hülyébb az átlag ember, szimplán csak sokkal feltűnőbben hülyék mint akár 20-30 éve. Korábban ha valaki hülyeséget csinált, akkor maximum a környezete tudta, manapság meg mindenki 2 perc múlva a képébe kapja a felesleges információt.

2018. febr. 4. 19:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Biztosan kevesebbet tudtunk, nem özönlött ennyi információ ennyi helyről... De az a kevesebb mégis használhatóbb volt. Nem volt annyi fölös impulzus, ami a használható dolgokkal keveredik manapság. Nem úgy mondanám, hogy butábbak voltak az emberek, hanem talán kevésbé volt zsúfolt a gondolkodásuk.
2018. febr. 4. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!