Mi magyarok miért vagyunk ilyen lopósok?
Nem úgy lopósok mint a sztereotípiák szerint a cigányok (pl. utcán körbeállni az embert és késsel fenyegetni), hanem "sunyiban", minden agresszivitás nélkül.
Mondjuk a munkahelyeken jellemző például hogy mindent széthordanak (igaz ez a szocializmusban még jellemzőbb volt). Vagy szállodákban lenyúlják gyakran a kis szappanokat, törölközőket, meg ami ki van téve. Vagy kocsmákból a söröskorsót a kabát alá elrejteni és hazavinni.
Vagy amikor volt még a Tolvajkergetők sorozat, akkor a tolvaj többnyire cigány származású volt, az orgazda meg magyar, aki nem is értette, hogy ugyan miért gond lopott cuccokat vásárolni. (Volt egy aki fel is háborodott, hogy hát de a tolvajtól megvette, akkor hadd legyen már az övé.)
Egyetertek, a magyar az visz mindent ami mozdithato. Szallodabol szappant, hamutalat, soroskorsot, stb. Amugy szerintem azert mert szegenyseg van, es a tobbseg megszokta hogy ott potyazik ahol tud.
Ez nen az a fajta lopas amirol az elozo valaszado ir.
Eszembe jutott még "lopásként" a bliccelés, amit a magyarok szeretnek csinálni. Ha csak pár megállóra szállnak fel akkor addig csak nem jön ellenőr ugyebár...
Meg a legnépszerűbb lopási forma hogy a netről mindent letöltünk ingyen, de ezt mondjuk az egész világ így csinálja (meg ebben én is ludas vagyok).
Na igen, de én középosztálybeli embereket is láttam már lopkodni. A hagyomány lehet hogy a szegénységből indult ki, de azért folytatódok...
Igen, a családi minta sokat számít...
Nem szoktam lopni, és gyűlölöm a lopást, szemetelést (legyen az akár csak cigicsikk), meg egy csomó mindent ami a legtöbb embernek Magyarországon természetes.
Annyi vaj viszont van a fülem mögött (amint előző kommentben is írtam) hogy netről szoktam ingyen zenéket / filmeket leszedni.
Múltkor valakit lekapcsoltak az svájci határon, és még ő volt felháborova, mikor JOGGAL büntették meg.
"Dehát csak 5 kg-val több a hús, mint szabadna, meg csak 10 üveggel több bort hoznék be".
Persze a határőr ezek után már átnézte alaposan a kocsit, talált még egy számlát, amit próbált az illető elcsalni, és végül mikor megbxta őt 500 frankra, akkor a csávó volt kiakadva, meg felháborodva, hogy "milyen mentalitás ez".
Szánalmas és undorító, ezért kapnak sokan külföldön hidegrázást a "magyarok" szó hallatán. Én is utálom a kintiek zömét, mert tuskó, hazudozó.
# 1
Válaszodból az ékezeteket ellopták:DDD
# 2
Hiszed a külföldi szent s tisztességes...hagyjuk már...alkalom szüli a tolvajt s nem nemzettség...
# 3
Bizonyára te még nem hallottál a rágalmazásról, amikor a sok tolvaj egy balekot kiszemel a cégnél...
# 4
Pár megállóra normális ember nem pazarol jegyet s kinek még kerete sincs rá...ugye.
A letöltés, az biztonsági mentés készítése.Na, szabályossá téve a dolog s az előfizetés törlesztésével-legális;)
Amúgy, a legnagyobb tolvajok azok, akiknek nem is kellene lopniuk csak sajnos ehhez értenek igazán ugye...politikusaink s sorolhatnám még...
# 6
A gazdag magyarok mennek s teszik ezt...
Ez a közbeszerzés.Nemcsak a tolvajlás a divat,hanem a rongálás szemetelés szétcseszése parkok aluljárók megállók tartozékainak is. A nyugati Fiatalok beb#szós
túrizmusa is azt jelenti,hogy itt "olcsón"bármit meg lehet tenni Bp.belvárosában is lehet betépve üvöltve randalírozni,hányni,és nem a keresztet.Ami le van betonozva azt is elviszik sajnos.
14 éves voltam.Nem mai gyerek vagyok. A BRFK melletti téren csúszkáltunk a jégen.Már sötétben.Valaki kitalálta,
hogy egy köztéri padot szánkóként kellene használni.
Ezek ilyen vasvázas nem lerögzitettek voltak.Az egyik gyerek hasalt rajta a másik pedig tolta a jégen.Szerencsémre nem én következtek sorra,mert csak két
Puffanást Hallottam,aztán megláttam a rendőrt is aki meggumibotozta a társaimat.Mindenki hazáig futott.Nem volt semmi belőle,ezt csak miheztartás miatt kaptuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!