Mit gondolsz azokról, akik nem ismerik a pénz értékét?
Mert mondjuk beleszülettek, beleházasodtak a jóba, bejött nekik az élet (nyeremény, örökölt összeg).
Itt az oldalon is sok az olyan kérdés, ahol a (legtöbbször kamasz lány) arról panaszkodik, mások előtt nem veszi észre magát, amikor a minimálbéres családban élő barátnőknek ecseteli a legutóbbi luxusnyaralását Dubai-ban, és ez miért bánt másokat.
Nekem is van ilyen ismerősöm, akitől régen megkaptam, hogy ahol én vásárolok, az a "csórók boltja", vagy "ki vesz már 30 ezer alatt melltartót", vagy hogy az általam kedvelt kozmetikumot ő felmosásra használja.
Vagy amikor megmondtam, mennyit kell dolgozni azért az összegért, amiből ő 1-2 dolgot vesz, az volt a reakció "Anyám! Sosem mennék el dolgozni."
Sokak szerint az ilyen emberre nem lehet haragudni, annyira más világban élnek, ez nem az ő hibájuk, hanem a világé, amiben élnek, hallgassuk meg őket, adjunk nekik igazat, nem ők tehetnek a mi nyomorunkról.
Mi a véleményetek?
Nekem az öcsém ilyen, sajnos ez a szüleim sara is.
Engem is elkényeztettek valamilyen szinten, de aztán amikor elkezdtem egyedül élni, kevés fizetésből, jól megtanultam a leckét.
Nekem is azt mondják néha, hogy ne legyek dühös öcsémre, de amikor fintorog anyánk sült csirkéjére, mert az snassz és ő különlegesebbet akarna, legszívesebben pofán vágnám. Vagy amikor nagyképűen járkál a drága ruhákban, amiket mind a szülőktől zsorvált ki, miközben nem hajlandó elmenni dolgozni 120ezer alatt, pedig semmilyen képesítése sincsen, áh, gusztustalan.
Van gazdag barátnőm, de ő nem dicsekszik, és normális, rengeteg utazik, de mégsem adja elő bántóan. És ha ő megteheti, miért ne tenné?
Azzal nincsen bajom, ha valaki megosztja az utazásos élményeit.
"hogy az általam kedvelt kozmetikumot ő felmosásra használja. " Ez melyik kozmetikum?
1, Garnier Micellás víz
Ezt használom arctisztításra, mert érzékeny a bőröm, ebben pedig nincsen semmi irritatív (ebből is a Sensitive verziót)
Nem kell velük foglalkozni. Az ilyen emberek életképtelenek. Az anyagi helyzet kiszámíthatatlan, gyakorta fordul a kocka.
Ismerőseim hitelt vettek fel, amelyet küszködve fizettek, de a márkás ruházattal, nyaralásokkal flancoltak, így próbálták a látszatot kelteni.
Ezenkívül nem tudhatod miből ered az anyagi helyzet révén adódó felsőbbrendűségük. Meglehet korábban nem telt rá, vagy pedig negatív kritika érte őket a közelmúltban, talán megfelelési kényszer...
Én egy csoporttársamnak adtam avonos parfümöt és mikor voltam nála, akkor láttam, hogy WC illatosítónak használja, de nem sértődtem meg, mert rájöttem, hogy valószínűleg 20-30alatt nem is vesz ilyesmit. És mikor odaadtam, nem alázott le ezzel.
Nagyon elvarázsolt világban él. De tényleg nem tudom hibáztatni. És ő dolgozott is nyáron, hiába volt több a zsebpénze mint a fizetése. Ezt becsülöm benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!