Miért nézik le az egyetemet végző emberek az olyanokat, akik manikűrösnek, kozmetikusnak tanultak?
Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm. Tavaly végzett az egyetemen, és egy kozmetikus ismerőse ott villogott, hogy ő most fog szalont nyitni, hogy mennyi ember irigy rá. Erre ez a csaj teljesen gúnyosan bevágta, hogy jaj, szaladok én is gyorsan elvégezni egy tanfolyamot, igazán jól fog majd mutatni az egyetemu diplomám mellett és gúnyosan elkzedett nevetni2018. jan. 28. 10:04
11/16 anonim válasza:
Ez emberfüggő.Ismerek fogorvosnőt akinek van fodrásznő barátnője is.Bár tény és való,hogy sok egyetemet végzett ember tényleg másként tekint az alcsonyabb végzettsőgűekre.
12/16 anonim válasza:
Az emberek szeretik felsőbbrendűnek, "jobbnak" érezni magukat másoknál. Jól esik nekik, ha magukat okosabbnak állíthatják be, úgy vélhetik nagyobb, kirívóbb tiszteletben lesz részük ezáltal.
13/16 anonim válasza:
Egy diploma önmagában nem ér semmit, ha nem tud elhelyezkedni vele az illető, vagy azért, mert nem keresik, vagy nem elég jó munkaerő. Semmi gond azzal, ha valaki kozmetikus lesz, ha ért hozzá, és szereti csinálni, mindig keresett lesz. Egyszerűen csak vannak olyan emberek, akik imádnak felvágni azzal, hogy diplomájuk van, és sajnos a legtöbben azok mondják ezt, akiknek nem ér semmit a végzettségük. Így vezetik le a feszültséget és az irigységet. Persze, lehet, hogy el tud vele helyezkedni, akkor meg csak szimplán lenéző és bunkó.
14/16 Metionin válasza:
Végzettségtől függetlenül aki a másikat lenézi, az bunkó.
Amúgy az én ismerősi körömben (javarészt egyetemisták) azok szoktak lenézni másokat, akik nem önerőből tartanak ott ahol, hanem apuci-anyuci pénzén élősködnek aztán kemények hogy nekik diplomájuk lesz (ami a tudásukat tekintve korántsem biztos).
15/16 anonim válasza:
Sajnálom, hogy nincs meg az alapmüveltség.
Az álló szekeret a kutya nem ugatja.
Azt jelenti, csak azt "ugatják meg", akinek halad a szekere (akinek jól megy a sora)
Nagy kár, hogy csak én vagyok itt a zseni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!