Kleptomániás vagyok? Mit tehetnék?
Önkontrollal, hittel. Nézz magadba és találd meg, ami a legfontosabb számodra, ami mindent felülír.
Én pl. súlyos játékfüggő vagyok, nagyon erős szenvedélybetegségem van. Úgy tartom kordában, hogy fogadalmat teszek egy számomra nagyon fontos személynek, hogy kontroll alatt tartom magam. Ha ezt megszegem az jóval nagyobb szenvedés nekem, mint lemondani a szenvedélyemről. Szóval találd meg azt "erőt", ami mellett a kleptománia eltörpül. Hogy a klepto szenvedélyed kiéld saját magadtól lopj, majd rakd vissza, így kárt nem okozol senkinek.
Exbarátnőm is ezzel küszködött egy darabig, ott voltam neki támaszként, nem ítéltem el, de próbáltam segíteni rajta, sikerült is. Nála nem volt ennyire eldurvulva, csak csokikat, napszemcsiket, menetjegyeket meg ilyen apróbb dolgokat lopott, de az ő esetében elég volt az is, hogy ott voltam támaszként és velem mindent meg tudott beszélni. :) Neked nincs olyan a környezetedben, akinek beszámolhatnál a problémádról?
Olyanról is hallottam már, hogy a lopás után a lány barátja ment vissza a boltba kifizetni a holmit és mivel elég nagy kellemetlenséget okozott a fiú számára, a lánynak bűntudata lett és megállta a kényszert a jövőben. Ezt csak érdekességként írtam.
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!