Miért viszket az ember orra, ha hazudik?
Figyelt kérdés
Hallottam róla,hogy ha az ember hazudik, akkor viszketni kezd az orra. Ha valaki vakargatja az orrát, akkor akár következtetni lehet belőle, hogy nem mondd igazat (nyilván más miatt is viszkethet az orr), de most engem az érdekelne,hogy valaki tudja-e, ez mitől van?
A válaszokat előre is köszönöm!
2017. dec. 17. 02:30
1/2 anonim válasza:
Szó nincs viszketésről, csak a gyerekkorban még nagyobb mértékben jelenlévő lelkiismeret. A gyerek amikor hazudik, a szájára csap, vagy befogja a száját. Ezek nagyon mélyen gyökerező mechanizmusok, többnyire csak akkor tudatosulnak amikor már megtettük őket. Ezért felnőttkorra finomítunk rajtuk, indul a kéz a száj felé, végül megvakarja valamelyik közeli testrészt. Persze nem érdemes feketén-fehéren látni a dolgot, van, hogy valaki szín igazat mondd, csak épp elkezd viszketni az orra, meg fogja vakarni, függetlenül attól, hogy ismeri a testbeszédet...
2/2 anonim válasza:
Nem tudom, az enyem nem szokott viszketni, pedig volt már rá példa, hogy hazudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!