Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek milyen okai...

Szerintetek milyen okai lehetnek, hogy sok kamasznak (17-8) nincsen még párja?

Figyelt kérdés

Fiúk, lányok egyaránt. Ha vicces, intelligens emberek, a barátaik nagyon szeretik őket, nem is nagyszájúak. Persze nekik is van rossz tulajdonságuk, mint mindenkinek, nekem pl. A gyakran ingerültség és makacsság, de ha egy embert a barátai nagyon kedvelnek, hogyhogy párt nem tud találni magának? Mik állhatnak a háttérben?

Elsősorban olyan emberekről lenne szó, akik teljesen egészségesek és átlagosan néznek ki.

2017. dec. 7. 17:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kommunikációs szakadék van a két nem között ami egyre csak szélesedik, valamint szocializálódási problémák állnak mindkét oldalon. a srácok többségében visszahúzódóbbak lettek, nem tudnak kezdeményezni, nincsen önbizalmuk, nem tudnak hogyan viszonyulni a lányokhoz (ez pedig annak köszönhető részben, hogy nincs megfelelő kommunikáció a szülőkkel, nincs férfipélda, az apa kevés időt tölt a gyerekneveléssel, kevés a közös program, és ez a szocializálódás idején, a korai tinédzser korban fontos lenne.) A lányok pedig egyre inkább elférfiasodnak jellemben, ki jobban, ki kevésbé (értem ezalatt az "egyéjszakás kalandokat", a "ragadozó" életmódot, a karrierizmus erőltetését,...) Persze ez magától érthetődő, hiszen ahogy a srácok visszaszorulnak a mamahotel biztonságot adó zónájába, úgy a csajok meg próbálnak több fronton is harcolni. Másfelől sokaknak irreális elvárásaik vannak a másikkal szemben, sokan alapból úgy állnak csak neki ismerkedni, hogy egy csomó képzeletbeli szűrőn kell átjutnia a másik félnek, különben még szóba se áll vele. Ez nemtől független. Valójában azt se tudjuk, hogy mi kik vagyunk, és kire volna szükségünk. A médiafelületeken pedig a különböző marketingfogások hamis ideálokat és életérzéseket ültetnek be a fejünkbe, teljesen zavaros értékrendek alakulnak ki. Azt gondolná az ember, hogy a technológiák fejlődése megkönnyíti az ismerkedést, pedig valójában pont hogy egyre nehezebb lesz tőle minden. Annyira személytelen és lélektelen lett minden, a közösségi oldalak a nyitottság és a szabadság látszatát adják, valójában véleménybuborékba zárják az embereket a saját kis érdeklődési körükön belül. Azt gondolnád, hogy például a lányoknak milyen egyszerű, hogy ilyen siteokon, vagy akár tinderen/badoon 30x ember ráírogat. Valójában pedig elég nagy nyomást jelent, hogy ilyen mennyiség közül válogasson, szűrjön, az idiótákat törölje... Ez is személytelenné teszi az egész ismerkedés dolgot, elveszi a varázsát. Igazából a végtelenségig lehetne boncolgatni. Ez egy egyre súlyosabbá váló generációs probléma, túl sok oldalról lehet szemlélni, túl összetett. Kíváncsi lennék ,hogy vannak-e már tanulmányok ezzel kapcsolatban
2017. dec. 7. 18:21
 2/6 anonim ***** válasza:
37%
Mert személyiségük éretlen még a kapcsolatra, hiába tudnak-akarnak dugni lényegében.
2017. dec. 7. 18:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk mert görcsösen akarod? :) Járj nyitott szemmel, légy közvetlen és vidám, közösségi ember. Aki sok helyen megfordul, változatos az életmódja, több emberrel fog kontaktba kerülni. Teljesen lényegtelen mennyire jók a poénjaid vagy mennyire vagy intelligens, ha nincs kisugárzásod és megjelenésed. A belső szépség feltűnő :) 17-18 évesen szerintem inkább örülj, hogy még nem volt párod. Annak nincs értelme, hogy jött ment alakokkal együtt legyél pár hónapig. Tanulj, foglalkozz az életeddel, gyűjts sok barátot, járj el ide-oda, és a szerelem majd jön ha jönnie kell. Lehet 1 év múlva, lehet csak 3. Addig ezen fogsz agyalni? :) Érted mit akarok mondani. Éld az életed.

Okait az első jól kifejtette, de igazából +20 felett is jellemző, hogy nehezen talál valaki párt. Ha ismered magad, nem szükséges párkapcsolat a boldogságodhoz, akkor jól haladsz. :) Ugyanis egy komoly kapcsolathoz nagyok sok önismeret szükséges. Készen állnál rá? Nem hiszem. Nem azért, mert ne lennél intelligens vagy a korodhoz képest érett. Még olyan keveset láttál a világból, magadból.

Bármikor tudnál találni valakit, ha annyira akarnál, és ezt te is tudod. De miért tennéd? Csak hogy legyen valaki, kíváncsiskodsz, vágysz már valakire vagy komoly kapcsolatra? Nem mindegy, mire vágysz.

2017. dec. 8. 00:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Én mondjuk aszexuális vagyok, azért. Bár ez nem egészséges, ettől függetlenül van ilyen is.
2017. dec. 8. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem azért nem volt barátom, mert nem szerettek az osztálytársaim, nem voltak barátaim, sehova nem jártam a sulin kívül. Ilyen lánnyal senki nem akar még megismerkedni sem, észre sem vettek a fiúk, én meg túl szégyenlős és gátlásos voltam, hogy csak úgy elkezdjek beszélgetni bárkivel is.
2017. dec. 8. 16:33
 6/6 ojita válasza:
lehet még nem volt olyan ember, akivel összejönnek, vagy félősebbek
2022. nov. 28. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!