Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tudnám megszokni a korán...

Hogy tudnám megszokni a korán lefekvést?

Figyelt kérdés
Az hogy folyton korán feküdjek le és majd beálljon, a lefárasztás és a korán kelés (ami nem megy) nem működik. Valami más ötlet? El akarom kerülni szüleim üvöltözését, mert nem bírok 10 előtt elaludni.....

2017. dec. 3. 23:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálam ez a probléma fordítva lett megoldva, ők szoktak hozzá. Nem is tudok 11-éjfél előtt nagyon aludni.
2017. dec. 3. 23:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
10 éve nem aludtam el éjfél-1 óra előtt,bármilyen korán is kel keljek
2017. dec. 3. 23:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem tudol szüleim ellen szállni ez több éves probléma és veszekedésforrás. Meg az iskola se tud hozzám igazodni, és fáadtan megyek emiatt be minden nap mert éjfél körül megy csak az elalvás.
2017. dec. 3. 23:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálam kb 11-12 éves korom körül indult, akkor még a 10-ig ébrenlétből csináltak drámát. Aztán szépen 18 éves koromig elfogadták, hogy egyre később tudok elaludni és cserébe amikor csak lehet (többnyire heti 1-2 napot), átalszom a délelőttöket is. Sok hisztivel és cirkusszal jár, de ezt meg kell szokni. Nyilván ne állj neki ilyenkor porszívózni, de ha csendben elvagy, azt szokják meg.
2017. dec. 3. 23:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Amikor a szüleimnek veszekedős időszaka volt, hiába feküdtem volna le korán, felébredek a zajra, tehát ugyanúgy nem tudtam volna eleget aludni. Ez aztán megváltozott, mármint a veszekedős korszak, rendeződött a kapcsolatuk, meg egyenesbe jött az a probléma is, ami alapvetően ezt okozta.

Szerintem próbálj türelmes lenni. Majd később, ha már munka miatt kell állandóan korán kelned, és magad tartod el, úgyis rákényszerülsz, mert különben kimerülsz és nem lesz energiád. Addig meg kitartást.

2017. dec. 4. 06:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Lefekszel 21 órakor, felteszel egy altató jellegű zenét s hunysz...gondolkozol, álmodozol...bealszol....reggel meg felébredsz s megszokod e köröket...

A lefárasztást meg szellemileg tedd meg...nézz parlamenti műsorokat vagy valami agyhalált okozót...vágysz majd az alvásra.

2017. dec. 4. 09:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Én sehogy se tudtam megszokni. Hiába kellett minden nap hatkor kelni suliidőben, hiába sportoltam akkoriban versenyszerűen, nem tudtam elaludni 12-1 óra előtt.

A szakmaválasztásnál is szempont volt, hogy ne kelljen lehetőleg nyolcra járni, így pl. a tanári pályát nem nekem találták ki.

A mostani munkahelyemre tízre járok, így, mivel közel van a bérleményem a melóhelyhez, elég fél kilenckor kelni. Viszont bármeddig fenn tudok maradni. Volt olyan, hogy még diákként hajnal négyre kellett mennem dolgozni a város másik végébe, ahhoz kettőkor kellett volna kelnem, és mivel éjfélkor is még csak forgolódtam, nulla alvással kellett bemenni.

Meg a reggel nyolcas vizsgák előtt is biztosabb volt, ha inkább áttanulom az éjszakát. Kevésbé éreztem magam fáradtnak, mintha aludtam volna pár órát, aztán keltem volna ötkor...

Engem az vigasztal, hogy állítólag ez a húszas éveiben mindenkivel így van (szeretnek sokáig fennmaradni és sokáig aludni), és majd ahogy idősebb leszek, beállok én is hajnali embernek. Bár nagymamám is ilyen volt, kínszenvedés volt neki nyolcre járni dolgozni, elindítani a gyerekeket iskolába, stb. Aztán most, hogy hetven éves, már vígan alhat kilencig, pedig a legtöbb kortársa nem is tud nagyon aludni, kiveti őket az ágyból az első napsugár.

Fürödj meg, egyél este 9 előtt, ha utána már csak csendben elvagy magadnak, az szerintem senkit nem fog zavarni a családban.

2017. dec. 4. 10:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy az is zavarja őket ha csendben vagyok. :/
2017. dec. 4. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!