A magyarok többsége miért panaszkodik sokat?
Nem mindenkire értem.
De vannak szegényebb nemzetiségűek is,mégsem panaszkodnak.
Egy afrikai törzsben élő nem fog panaszkondi, hogy szegény, mert körülötte mindenki az, annál nem ismer jobbat.
Magyarországon viszont nyomják a médiában a nyugati életstílust, azt éreztetik veled, hogy kell neked egy nagyobb tévé, nagyobb autó, nagyobb ház, márkásabb ruhák, több utazás, és a többi; miközben a magyar valóság az, hogy rengeteg család van, akik hónapról hónapra élnek, és már annak is örülhetnek ha egyáltalán bármiféle kaja van az asztalon. A médiából meg az ömlik, hogy egy igazi lúzer vagy, ha nem mondjuk nem a legújabb iPhone-od van csak egy két évvel azelőtti.
Ha éltél a szocializmus posványában és nem hiányszakmában dolgozol, akkor minden okod megvan a panaszra. Persze, nyilván amig egészséges vagy, egészséges a családod, igazán nincs okod panaszra, de... több millió becsapott, kihasznált ember teker a mókuskerékben, ahonnan ha kiesik, nem is biztos, hogy visszamászik.
Szerintem 10ből 9 ember nem abból él, amit csinálni szeret, de a lehetőségek egyre szűkülnek, és ha nem egyik hónapról a másikra akar élni, akkor kidolgozza a belét is. A mai biztos egzisztenciával biró 50-60 éves emberek olyan lehetőségekkel indultak az életnek, ami a mai fiataloknak nem adatik meg: előre lépési lehetőségek, kedvezményes lakáshoz jutás, ingyen telek, stb. Nem csoda, ha már a fiatalok is panaszkodnak, a legtöbbjüknek a külföldi lehetőség is csak rabszolga munkára terjed ki.
Az USA-ban mindenki hepi, mindenre felvágnak.
Itt meg mindenki panaszkodik, mint valami tarnopoli pálinkaárus.
Az egyik társaság a pozitívumokat nagyítja fel, a másik a negatívumokat. Ha Bp-n jókat mondasz magadról: "Henceg,felvág,gyanús." Ha New Yorkban rinyálsz, loser vagy. Én mindkettőt utálom. (Amúgy aki látott New York-i szegénynegyedet /20 méterre a Fifth Avenue-tól/, az tudja, hogy a Hős utca ahhoz képest Monte Carlo...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!